Istaknute teme Za roditelje Zabava i zanimljivosti

9 znakova da je realnost moga muža potpuno drugačija od moje

muža

Dnevni zadaci muža i žene rijetko kada su ravnopravno podijeljeni


– Moj muž je fantastičan tata u kojeg mogu imati povjerenja. Ništa ne zaboravi kada pakira torbu za dijete i kada bih morala otputovati negdje za vikend, niti najmanje ne sumnjam da bi se on snašao jednako dobro i bez mene – započinje svoju priču jedna mama. No jednako tako, dodaje, moj muž misli kako poznaje moj život, no živi u iluziji. U iluziji u kojoj doista vjeruje da je raspodjela poslova između nas dvoje jednaka i da on radi točno 50 posto.

– Zbog toga se ponekad osjećam podcijenjeno te da me uzima zdravo za gotovo – žali se te kao razloge navodi sljedeće:

1. Smatra da čistiti znači iznijeti smeće

Ili ponekad obrisati lavabo u kojeg se par minuta prije obrijao. Jednom tjedno vrištim na njega da isprazni perilicu suđa. njegov pojam “detaljnog čišćenja” uključuje korištenje papirnatih ručnika, a kada nešto “počisti” to iziskuje nagradu i veliku paradu oko učinjenog djela te naravno zahvalnost. Ja obavljam sve ostalo čišćenje svo ostalo vrijeme i to nitko niti ne primijeti, a kamo li da mi zahvali.

2. Misli da je kupovina mlijeka  obavljanje velike kupovine

Jedina situacija kada moj muž odlazi u shopping je kada mu pošaljem poruku na mobitel s vrlo kratkim spiskom za kupovinu jer samo tako mogu se nadati da će uspjeti pronaći sve proizvode. No, od četiri uvijek zaboravi dva.

3. Odlazi u krevet kad god hoće i spava cijelu noć

Kada se naš klinac probudi tijekom noći, muž to uopće niti registrira. Ja se budim pet puta po noći i ostanem budna po najmanje pola sata sa barem jednim uplakanim djetetom. Ujutro, mome mužu ne pada na pamet da nisu svi proveli spokojnu noć kao on.

4. Uživa u lijenom i dugom doručku svako jutro

Moj muž si svako jutro priušti obilan doručak i odmah po ustajanju si skuha veliku šalicu kave. Ja čim ustanem moram podojiti dijete. Pa moram drugom pripremiti doručak. Zato vrijeme mog doručka najčešće postane vrijeme mog ručka. ali, tko to uopće primjećuje?!

5. Kaki bez publike

Čak može i čitati za vrijeme obavljanja nužde! Ja za istu aktivnost imam oko dvije minute na raspolaganju i za to vrijeme se bavim barem jednim djetetom. Časopis na wc-u nisam uzela u ruke već tri godine.

6. Odlazi u kino

Kada moj muž ima”slobodan dan” i ne mora se tog poslijepodneva brinuti o djeci, napravi uvijek nešto za sebe, na primjer ode u kino. Kada ja imam “slobodno poslijepodne”, odem u kupovinu namirnica, čistim kuću ili pokušavam sebe koliko toliko dovesti u red,  na primjer otuširati se nakon tri dana.

7. Tušira se svaki dan

Bez obzira na to što se događa u našoj kući, jesu li djeca budna ili spavaju, bolesna, su, gladna, šmrkljava ili prljava, bez obzira ide li negdje, moj se muž uspije otuširati svaki dan. Često ga čak vidim kako je naslonjen na zid kupaonice, zatvorenih očiju, kako jednostavno uživa u vrućem tušu. Meni je stavljanje regeneratora ravno luksuzu, a zaboravila sam kad sam zadnji put obrijala noge.

8. Ima vremena za vježbanje svaki dan

Dovoljno sam rekla!

9. Smatra da je kupanje djece moj posao

Štoviše, ako ga zamolim da okupa oboje djece, on smatra kako je preuzeo moj dio posla na svoja jadna leđa. Jer, eto, mi sve dijelimo.

foto: Hans Olofsson

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.