Istaknute teme Za roditelje

5 stvari koje mame dječaka više ne žele slušati

mame dječaka

Mame dječaka suočene su s brojnim predrasudama

Kada ste mama dječaka, više od jednoga, onda tijekom čavrljanja čujete svašta. Neke od tih izjava su dane bez ikakvih loših namjera, ali razumljivo je da ste se već umorili od njih.

Hoćete li pokušati dobiti djevojčicu?

Nije li pitanje trudnoće nešto intimno što se ne spominje u usputnom razgovoru? Mame dječaka osobito su “alergične” ako netko postavi ovo pitanje baš pred njihovim sinovima.

-Kako bi se oni trebali osjećati, pita se jedna mama. Kao da me oni nisu ispunili u životu?

Dječaci će uvijek biti dječaci

Ovim se često opravdava negativno ponašanje dječaka to je čista predrasuda, smatraju mame.

-Kada moj sin napravi nešto lijepo, kao na primjer pridrži nekome vrata, ne čujem da netko kaže “dečki će uvijek biti dečki”. Dosta mi je dvostrukih standarda – ispričala je jedna mama.

Taj će slamati srca

Nadam se da neće, nadam se da ću ga naučiti da cijeni i poštuje žene, povjerile su nam mame.

Iako bi ovo trebalo biti kompliment, mnogim mamam smeta. Pogotovo jer ide u smjeru fizičkog izgleda, a karakter djeteta se preskače kao nešto nebitno.

Imaš pune ruke posla!

-Najgore je što je ovo gotovo uvijek komentar kada spomenem da imam dva dječaka – požalila se jedna mama, dodajući kako smatra da je imati dvoje djece bilo kojeg spola također izazov.

Kći imaš za čitav život, a sina samo dok se ne oženi

Ova izjava ne samo da je nepravedna nego je i netočna. Odnos kakav gradimo kroz život s djetetom, kao i niz drugih faktora odlučit će o tome kakva će biudućnost biti kada vam se djeca ožene ili udaju.

Statistički, kćeri su povezanije s majkama, no to ne mora ništa značiti. Uostalom, svaka mama želi izgraditi odnos sa sinom koji će se razlikovati od odnosa kojeg će on imati sa svojom ženom.

foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.