Novosti i događanja

Tjedan dojenja – saznajte kako čuvati izdojeno mlijeko ali i kome darovati višak mlijeka

Tjedan dojenja donosi odgovore o najčešćim poteškoćama kod dojenja, o uvođenja dohrane te o dojenju i kretanju u jaslice

Nacionalni tjedan dojenja svake se godine obilježava od 1. do 7. listopada, s ciljem poticanja svijesti o važnosti i dobrobiti dojenja za dijete, majku i cjelokupnu zajednicu.

Grad Zagreb brojnim aktivnostima neprekidno radi na promicanju dojenja, a s ciljem očuvanja i unapređenja zdravlja djece te kontinuirano skrbi i unapređuje mjere pronatalitetne i socijalne politike koje pruža djeci, majkama, obiteljima, a u svrhu stvaranja socijalnog okruženja unutar kojega će svako dijete imati uvjete za zdravo i sigurno odrastanje.

Donosimo popis aktivnosti povodom obilježavanja Nacionalnog tjedna dojenja, a izdvajamo besplatne radionice o dojenju za trudnice i njihove partnere na kojima će roditeljima pružiti informacije potrebne za uspješnu pripremu na dojenje, a naglasak će se stavljati na osiguranu podršku u savjetovalištima za dojenje Grada Zagreba. Savjetovat će se i kako izdojiti i čuvati izdojeno humano mlijeko u kućnim uvjetima ali i kako majke s viškom mlijeka mogu postati darivateljice humanog mlijeka.

Razgovarat će se i na temu najčešćih poteškoća kod dojenja i kako ih prevladati, uvođenja dohrane kod dojenog djeteta, kako uspješno dojiti-ičut ćemo iskustva majki s terena Sopot i Siget te o dojenju i kretanju u jaslice.

Također, Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo podržao je i realizaciju važnog edukacijskog programa u sklopu priprema za otvaranje prve banke humanog mlijeka u Zagrebu i u Republici Hrvatskoj– održavanje stručne edukacije za zdravstvene djelatnike, “ BANKA HUMANOG MLIJEKA ”. koje će se održati 1. listopada  2019. g. u Klinici za ženske bolesti i porode, KBC-a Zagreb, Petrova 13 s početkom u 13,30 sati.

Edukaciju su zajednički organizirali Hrvatska udruga grupa za potporu dojenju (HUGPD) i KBC Zagreb uz financijsku podršku Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba.

Popis aktivnosti povodom obilježavanja Nacionalnog tjedna dojenja

e-Priručnik za dojenje

Savjetnik o izdajanju i čuvanju mlijeka

foto: « м Ħ ж »

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.