Istaknute teme Učenje i rekreacija

10 stvari kojih se možete igrati vani s malim djetetom

igrati

Kada dođu vrući ljetni dani, igrati se možete i u vrtu ili parku, u hladu

Kada napadnu ljetne vrućine, najčešće vam nije do ničega. Dok ona malo starija djeca radije odmaraju, takozvani toddleri i dalje su aktivni. Kako ih zabaviti? Evo što možete raditi vani, u dvorištu ili parku, naravno, u ugodnom hladu:

Pranje rublja

Djeca vole oponašati odrasle i sve što oni rade. Pa, vrijeme je da se vratite u prošlost kad se rublje pralo u lavoru 🙂

Napunite lavor sebi i djetetu, stavite malo sapuna da se zapjeni te mu donesite plišance, odjeću od lutki…vrijeme je za generalno čišćenje. Napunite još jedan lavor u kojem će dijete moći i isprati rublje, a poslije ga zajedno objesite na uže za sušenje.

Kolači i složenci od pijeska

Donesite staro posuđe, zdjele ili tave ako imate u vrt kako biste napravili pješčanu/zemljanu gozbu. Ovo je puno praktičnije od velikog pješčanika, a i ne zauzima puno prostora.

Djetetu će također biti zabavnije “kuhati” u pravom posuđu, a što je bolje na vrući ljetni dan od složenca s kamenčićima, grančicama, travom i cvijećem?

Prskanje vodom

Većina djece vole kad ih se prska vodom iz crijeva. Pretvorite ovaj omiljeni način rashlađivanja u igru. Cilj je da “meta” izbjegava da ju pogodite, a onaj koji drži crijevo, gađa metu mlazom vode.

Piknik za plišance

Izvucite sve van kao da spremate pravi piknik, ali neka gosti ovaj put budu plišanci i lutke. Dijete može male plastične čaše uzvanika napuniti vodom, a kao hrana će poslužiti kruh narezan na trokutiće.

Crtanje stopalima

Raširite novinski papir, a u papirnate tanjure istisnite razne netoksične boje. Neka dijete stane u tanjure dok dobro ne umoči stopala i onda neka hoda preko papira.

Ne zaboravite na veću posudu s vodom koju ćete imati pri ruci kako bi dijete ispralo noge prije novog “umakanja” u boju.

Vrtlarenje

Dok vi vrtlarite i brinete se o cvijeću, zaposlite i dijete jer to je najbolji način da se nauči odgovornosti.

Dajte mu vrećicu ili malu kantu te neka u nju skuplja korov, lišće, sve što smeta u vašem vrtu.

Igrajte vruće – hladno

Ovu zabavnu igru skrivanja predmeta iznesite na otvoreno. Sakrijte nešto malo veće ako je prostor velik te pustite dijete da krene u potragu. Kada se god približi predmetu vičite “vruće”, a kada se udalji, recite “hladno”.

Napravite mini plažu

Ako ne možete na plažu, neka plaža dođe k vama. Izvucite ručnike, ležaljke i suncobrane, napunite bazenčiće vodom i rastegnite mrežu za ležanje između dva drveta.

Ako ste za potpuni doživljaj, možete si kupiti i malo pijeska i napraviti pravi pješčani kutak u jednom dijelu svoga vrta

Piñate od vodenih balona

Piñate su super zabavne, a one vodene su još zabavnije, pogotovo na vrući ljetni dan. Potrebni su vam samo vodeni baloni, uže za rublje i kvačice. Uže za rublje rastegnite preko vrta, balone napunite vodom i pomoću kvačica rasporedite po užetu.

Zatim djetetu dajte štap ili nešto slično i neka krene u boj s piñatama koje će ga, ako želi, mogu i lijepo rashladiti. Također, zavezane balone možete i gađati kamenčićima, pa će “posao” trajati još dulje.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.