Istaknute teme Za roditelje

10 razloga zašto je ljeto roditeljima zapravo grozno razdoblje

Ljeto, doba godine za uživanje, opuštanje, bezbrižan odmor…ili ipak ne? Budimo realni, ljeto može mnogim roditeljima biti sve samo ne zabava, razbibriga i puštanje mozga na pašu. Kako je to moguće, pitate se? Ili već i sami znate…

Vrele autosjedalice

Kao prvo, izložene velikm vrućinama, autosjedalice mogu polako iz pravilnog promijeniti položaj u nepravilan. I ne samo to, ako je vama vruće, zamislite kako je ugodno djetetu u njoj, ispod uzarenih remečića..o da, svaka vožnja će proći kao čisti užitak.

Mazanje djece zaštitnom kremom

Bez obzira na dob, djeca mrze kad ih mažete kremom sa zaštitnim faktorom. Kao da im stavljate otrov na kožu. Opiru se, izvlače, protestiraju. Što samo znači potrošene živce i loše nanesenu kremu…

Pijesak

Pijesak, taj divni meki pijesak kojeg sva djeca vole…e, pa, odrasli ga mrze. Zavuče se svugdje i ne izlazi. Tjednima. A vaša kuća koju pokušavate održati čistom odjedanput se pretvori u neuglednu plažu. Nalazite ga u kremi za sunčanje, u hrani…ma divota!

Djeca očekuju da će stalno biti vani

Zimi imate ispriku da je prehladno stalno biti vani…ali ljeti djeca očekuju da cjelodnevne izlaske. Sunce? Igrat će se negdje u sjeni. A i vama je žao jer vrijeme je kao stvoreno za boravak u prirodi…koga briga što vas kući čeka tona posla i što ste potpuno iznemogli.

Vrućina jednako svi su nervozni

Kad je vruće, svi teže dišemo. Kada teže dišemo, nestrpljivi smo. Što znači pino nervoze. Sa svih strana, od velikih i malih. Pravo plodno tlo za mnoge obiteljske rasprave.

Česte dodatne kupke

Djeca s einače ne vole kupati i tuširati jer je to naporno i samo im oduzima vrijeme. Pa, ljeto je prilika da to što ne vole utrostruče. Jer, ljeto je prljavo doba. Doba igranja vani, sladoleda, pijeska, sokova, soli i raatopljene čokolade. Što znači češća tuširanja. Zabavno!

Pelene za plivanje su užasne

Sve. Ne lažimo si, nema udobnih i prozračnih. Sve su to neke grozne plahte natopljene vodom. Ak ovam dijete još nije odbacilo pelene, svako kupanje je noćna mora. Je li pelena puna? Curi li što u bazen? O, da! Možda nitko ne vidi? Ne, svi su vidjeli…

Spavanje, što je to?

Jarko dnevno svjetlo ometa popodnevne spavance, a dugi dani poremete večernju rutinu odlaska u krevet. Savršeno! Ode sav trud koji ste uložili preko ostalih godišnjih doba…

Odmor ustvari i nije odmor

Tako ga zovemo, ali ako su vam djec amanja, ne može se baš smatrati odmorom. Osim ako imate plaćenu dadilju, i to na 24 sata. Jer djeca su ljeti vaša, cijeli dan, svaki dan i imaju puno toga za tražiti i reći.

Vi i dalje radite!

Praznici za njih, radni dan za vas! Da, djeca se zabavljaju, ljeto traje, a vas još uz posao muči i strah da propuštate najzabavnije trenutke u njihovu danu. Može li biti apsurdnije? Kako god okrenete, nije dobro, a kada napokon dođete kući, shvatite da vam je posao u stvari bio odmor.

Foto:

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Copyright © 2015. Dječja posla internet portal. Izrada: ILINET.