Istaknute teme Odgoj

Samo mame mogu obaviti sve ovo s jednom rukom

8-things-only-a-mother-would-do-one-handed-pin

 

Čuvati djecu s jednom rukom, a s drugom kuhati, jesti, prati suđe i čistiti kuću mogu samo mame


Da žene za razliku od muškaraca imaju sposobnost obavljanja više stvari u isto vrijeme već je svima poznato no znate li da mame imaju još neke posebne sposobnosti?

Pročitajte samo nekoliko stvari koje mame mogu učiniti služeći se samo s jednom rukom dok istovremeno već nešto obavljaju, najčešće dok u krilu drže svoje bebe.

Rezuckaju povrće, peku jaja, roštiljaju…
Zasigurno ste sto puta vidjeli mamo kako s jednom rukom miješa hranu koja se prži na štednjaku dok s drugom rukom drži dijete. Mame mogu na taj način čak rezatii i povrće, recimo crveni luk. Slično je i s roštiljanjem. Iako se čini prilično opasno, mame će vjerujte, ukoliko je potrebno, posao obaviti bez zamjerki služeći se samo jednom rukom.

Uspijevaju se skinuti i obući u javnom toalteu služeći se samo jednom rukom
U gradu ste i zatrebao vam je javni toalet. Uz to, u rukama nosite bebu. Mame će i tada uspjeti obaviti posao držeći s jednom rukom bebu  dok će se s drugom skinuti, pridržavati za pločice te obrisati i obući.  Zasigurno se ovo nebi usudio probati nitko drugi osim majke.

Razgovaraju na telefon, uzmu 3 poruke, i sve ih zapamte…
Možete li to vizualizirati? Dijete s jedne strane kuka, plače, vrišti, mama držite telefon uz uho s druge strane. Ne, na telefonu nije baka ili prijateljica koju mogu zamoliti da nazove kasnije već doktorica, sestra s narudžbenog šaltera, teta iz porezne koje su se napokon javile da riješe važan problem. Mama će balansirati između uplakanog djeteta kome će dati jesti ili ga zabaviti igračkom dok će istovremeno pažljivo slušati drugu osobu. Ako je uz to potrebno zapisati neki broj, ime ili savjet, a slučajno u blizini nije papir…vjerujte, mame će se snaći i u toj nemogućoj situaciji…

Jedu samo jednom rukom…
Zasigurno je kod mama većina obroka pojedena na brzinu i to najčešće jednom rukom dok s drugom čuvaju svoje bebice. No, za razliku od drugih situacija ova ima jednu prednost! Ima li bolja metoda za dijetu od toga da jedete jednom rukom? Teško da se možete najesti…

Umivaju se, šminkaju, oblače…
Pranje lica, zubi, stavljanje šminke i odijevanje. Da, sve te stvari mame male djece najčešće čine samo s jednom rukom. Najteži dio je priprema odjeće no mame su to već odavno usavršile…

Kuhaju i piju kavu…
Kava je kod većine mama jednostavno nezaobilazna pa u šali možemo reći da bi do nje došle i bez pomoći ijedne ruke. Iako postupak zahtjeva nekoliko radnji, mamama to nije nikakav problem učiniti s jednom rukom…čak i s poluotvorenim očima!

Usisavaju, brišu prašinu, peru suđe, rublje…
Čišćenja, usisavanje, iznošenje smeća, brisanje prašine, čišćenje zahoda … .Većina mama učinila je sve te stvari nebrojeno puta uz pomoć samo jedne ruke. Postoji li uopće neki posao koji mame ne mogu obaviti samo s jednom rukom..?

Mame jednom rukom mogu promijeniti i pelenu…
Samo najbolje mame mogu to učiniti jednom rukom…Jeste li vi možda jedna od njih?

Izvor slika: militarywifeandmom

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.