Novosti i događanja

Povedite djecu na “Dekicu za snove”kojima se promovira čitanje i druženje

dekicu za snove

Dekicu za snove podržale su brojne obrazovne i kulturne institucije

Dekice za snove udruge ‘Smiješak za sve’ u petak 24. svibnja od 12 do 14 sati preplavit će zelene površine grada Zagreba i okolice u okviru manifestacije Hrvatska volontira.

I ove godine djeca svih uzrasta – od onih vrtićke i školske dobi do srednjoškolaca te onih koji su dijete još samo u duši – imat će se priliku družiti na plavim dekicama za snove uz zanimljive slikovnice i inspirativne knjige te čitače koji su zaduženi za reminiscenciju na to koliko je neodoljivo uroniti u svjetove koje može pružiti jedino knjiga.

Dekice za snove bit će postavljene na 15 lokacija koje uključuju parkove, školska dvorišta i druge zelene površine u Zagrebu i široj okolici, a ove godine u zajedničkom čitanju i druženju na svježem zraku moći će uživati i djeca iz Dječjeg doma Laduč, kao i svi željni dobre priče koji se zateknu u blizini.

Za vrhunski doživljaj i gladak prelazak u carstvo mašte pobrinut će se profesori, glumci, književnici, pjevači i volonteri ‘Smiješka za sve’ koji svoje čitalačke i pripovjedateljske vještine bruse svih 365 dana u godini na odjelima triju zagrebačkih dječjih bolnica. Među njima su i zaposlenici koji se sudjelujući u korporativnom volontiranju pobliže upoznaju s projektom Laku noć pričoljupci i priključuju radu udruge kao pravi volonteri.

-Dekica za snove za cilj ima odvojiti djecu od računala i pametnih telefona te ih potaknuti na druženje, čitanje i jednog dana – volontiranje. Vrijednost projekta Dekica za snove prepoznale su brojne obrazovne i kulturne institucije, a u njegovoj provedbi sudjeluje i 15-ak osnovnih i srednjih škola. Priključite se i vi! Jednostavno dođite – poručila je Marijana Jergović, predsjednica udruge ‘Smiješak za sve’.

Lokacije održavanja “Dekica za snove” su: Ribnjak, Maksimir, Strossmayerovo šetalište, Bundek, Jarun, Laduč, Dugo Selo, Sesvete, Varaždin.


Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.