Novosti i događanja Zabava i zanimljivosti

Pogledajte online predstave Maša je supermoć, Crvenkapica, Ježeva kućica, Zimogrozni i Medvjed, zec, čovjek i lisica

Zbog novonastale situacije i zabrane održavanja kazališnih predstava i ostalog redovnog programa brojna kazališta za djecu održavaju online predstave. Tvornica lutaka i Narodno sveučilište “Sesvete” poklanjaju tri predstave, Teatar Tirena seriju dramskih igara “Mašta je supermoć”, a Laboratorij zabave danas u 19 sati časte genijalnom pričom, točnije, hrvatskom narodnom bajkom „Medvjed, zec, čovjek i lisica“ koju će izvesti u svom prepoznatljivom stilu.

Online predstave osmišljene su kako bi djeca dobila čim zabavniji sadržaj za vrijeme boravka u kući

Tvornica lutaka poziva djecu da pogledaju snimke njihovih predstava, a roditelje da ih i dalje prate na Facebook stranici Narodnog sveučilišta “Sesvete” i našoj službenoj stranici: www.ns-sesvete.hr gdje će objavljivati novosti. Pogledajte neku od predstava:

Kako bi djeci olakšali boravak kod kuće u tjednima koji slijede, Teatar Tirena odlučio im je pomoći da upogone maštu raznim kreativnim zadacima i dramskim igrama. Pokrenuli su video serijal kreativnih zadataka i dramskih igara “Mašta je supermoć”. Ponedjeljkom, srijedom i petkom objavljivat će se video uratci “Mašta je supermoć” s različitim kreativnim kazališnim sadržajima koje djeca mogu sama ili s roditeljima raditi kod kuće.

Kako kažu u Tireni: “Za maštanje nam nije potrebno ama baš ništa, osim malo vremena. Što više maštaš, to ti bolje ide. Ponekad je dovoljno samo par minuta da se svijet okrene naglavačke! Mašta je jedina supermoć dostupna SVIMA!”

U prvom tjednu zadaci i igre bili su bazirani na Tireninoj predstavi “Zamisli” koja se bavi maštom i kreativnošću. Sljedeći tjedan inspiracija za video uratke crpit će se iz dugogodišnjeg iskustva koje Tirena ima u dramskoj pedagogiji. U Tireninom dramskom studiju djeluju 24 grupe pod vodstvom 11 dramskih pedagoga koji trenutno neumorno smišljaju materijale za “Mašta je supermoć”.

Prvi video bavi se superjunacima po uzoru na Super Ligu koju vode Profesorica Fokus i Super Hrabroje iz predstave “Zamisli”. Druga dva videa posvećena su “izokretanju” bajki naglavačke – zašto bi vuk svaki put morao pojesti baku? Što bi se dogodilo kad vještičina kuća u “Ivici i Marici” ne bi bila prekrivena slatkišima nego povrćem? U planu su još i izmišljene zemlje, čudnovati muzeji, animacija predmeta, pripovijedanje, izrada lutkica, stop animacija, razne igre i još mnogo, mnogo toga. Sve “Mašta je supermoć” video uratke možete pronaći na Tireninoj web stranici www.tirena.hr te na društvenim mrežama.

Teatar Tirena postoji već 22 godine i cilj mu je biti podrška u odrastanju djeci i mladima – kontinuirano se rade predstave koje svojom formom i sadržajem korespondiraju sa svojom ciljanom publikom progovarajući kazališnim jezikom o aktualnim problemima.

Foto: Teatar Tirena

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.