Istaknute teme Poklon čitateljima Učenje i rekreacija

Osvojite društvenu igru “Moji osjećaji” kroz koju djeca uče o emocijama

Ideja za društvenu igru Moji osjećaji došla je spontano, kroz odgoj i rad s djecom

Društvene igre vrlo su važne za dječji razlog i sigurno ste pročitali puno tekstova o njihovoj važnosti. Nedavno nam je u ruke došao jedan vrlo zanimljiv primjerak društvene igre, koji se po mnogo čemu razlikuje od ostalih na tržištu. Ova društvena igra naziva moji osjećaji edukativnog je karaktera te djecu vrtićke dobi uči da spoznaju svoje emocije i povežu ih s različitim društvenim situacijama.

Igru je osmislila Martina Jurilj, magistra edukacijske rehabilitacije i sama mama dvaju djevojčica. Martina ima vlastiti obrt za edukaciju i savjetovanje “Mali vrtuljak” te joj rad s djecom nije stran, a objašnjava kako ju je tema razvoja djeteta uvijek posebno zanimala

Ideja za kreiranje dječje društvene igre došla joj je spontano, kroz odgoj vlastitih kćeri. Primijetila je kako na tržištu nedostaje zabavnih i zanimljivih materijala kojima bi pomogla emocionalnom razvoju svojih djevojčica, a igra je najbolji i najbrži način na koji djeca uče.

-Putem ove igre djeca će upoznati osam izraza lica i naučiti razumijevanje njihovog značenja, kako u sebi tako i u drugima. Moći će prepoznati, imenovati, opisivati, interpretirati i reproducirati osam emocija. Tako će bolje shvatiti kako je to osjećati se ljutito, opušteno, zgroženo, sretno, uzbuđeno, uplašeno, iznenađeno i tužno – opisala je Martina.

Također, dodaje, djeci će društvena igra proširiti njihov vokabular i razviti svijest da su njihovi osjećaji ključni za izražavanje njihove individualnosti.

Moji osjećaji” igra je namijenjena djeci predškolske, ali vrlo rado je zaigraju i djeca niže osnovnoškolske dobi. Vrlo je prilagodljiva ovisno o mogućnostima i dobi djeteta, te ju mogu igrati nadarena djeca i djeca s teškoćama u razvoju. Igra ima tri stupnja težine, ovisno koje kartice odaberete za igru te je na taj način prilagođavate sebi i drugima koji sudjeluju.

Igra sadrži jednu ploču za igranje, 4 figurice za igru s pripadajućim postoljem, 1 kockicu, 56 karata (24 crvenih, 16 žutih, 16 narančastih), tumač ikona, 2 bloka za crtanje sa obrisima lica. Cilj igre je biti prvi igrač koji će prijeći cijelo dječje igralište (igraću ploču), ispuniti sve zadatke i doći do kraja igre. 

Na našem tržištu je od kraja 2019. godine, ali ne sumnjamo da će uskoro postati odabir mnogih roditelja koji žele raditi na emocionalnom razvoju svoga djeteta. Za sada se može kupiti isključivo preko stranice www.malivrtuljak.hr, no možda će se uskoro naći i u nekim trgovinama.

Našim čitateljima Martina danas daruje jedan primjerak igre “Moji osjećaji”, a da biste ga osvojili morate lajkati i podijeliti ovaj post te u komentar napisati koja je vašem djetetu najdraža društvena igra. Komentare možete ostaviti i na portalu. Igramo se do 8. veljače 2020. kada objavljujemo pobjednika.

foto: Mali vrtuljak

11 komentara

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.