Istaknute teme Zdravlje i sigurnost

Online slikovnica za djecu o korona virusu uz koju će shvatiti važnost pranja ruku

Situacija koja nas je zahvatila ne prestaje tako brzo kao što bismo svi mi željeli. Svi ste već zasigurno upoznati sa strogim mjerama i opasnostima ako ih se ne držimo. Pretpostavljamo da su i djeca već upoznata s razlozima koji su ju prouzročili i da im vrijeme krate razni video materijali iz učionica na daljinu, raznih kazališta i slično, a pridružena im je i online slikovnica.

Online slikovnica dostupna je i u formatu za tiskanje kako bi ju djeca mogu češće proučavati i bojati

Već su čula kako spominjemo korona virus, kako stalno napominjemo da je opasan i da se zbog njega držimo distancirani jedni od drugih. Sigurni smo da su već milijun puta čuli kako moraju dobro oprati ruke.

No, djeci je svejedno vrlo apsrtaktna cijela ta priča oko virusa. Edukacijska rehabilitatorica Martina Jurilj iz Malog vrtuljka izradila je stoga jednostavnu edukativnu slikovnicu kako bi olakšala roditeljima da djecu upoznaju s opasnim virusom.

-Mi smo željeli slikovnim prikazom, kratkim tekstovima i zanimljivim savjetima približiti djeci sve o ovom groznom virusu. Kako bismo u tome uspjeli kreirali smo Socijalnu priču za djecu o koronavirusu.

Dodala je da su slikovnicom željeli da djeca bolje razumiju cijelu situaciju i umanje svoju zabrinutost oko nje. Jer ako razumiju situaciju i ako shvaćaju što mogu poduzeti za svoju sigurnost, moći će ovu situaciju bolje emotivno kontrolirati.

-Važno nam je da se naša djeca osjećaju sigurno – pojasnila je Martina Jurilj.  

Foto: Mali vrtuljak

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.