Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Odgovori i na najteža dječja pitanja o Djedu Mrazu

pitanja o Djedu Mrazu

Pitanja o Djedu Mrazu često vas “bace” u kreativnost

Djeca su zahtjeva i znatiželjna publika, a Djed Mraz im je u ovo doba godine omiljena tema o kojoj žele znati apsolutno sve. Naoružajte se odgovorima na sva njihova moguća pitanja ako vas ne bi zatekla nespremne.

Kako stigne obići svijet u samo jednoj noći?

Kraći odgovor: Koristi puno čarobne prašine i google maps.

Dulji odgovor: Djedica ima cijela 24 sata da obiđe cijelu Zemlju čiji stanovnici ne žive u istoj vremenskoj zoni. To Djedu daje određenu prednost. Dakle, dok se neka djeca tek bude na božićno jutro, druga su već davno otvorila poklone i spremaju se za ručak.

Nemamo dimnjak, kuda će onda Djed ući?

Ući će kroz vrata. Da, da. Jer, nekad i obitelji koje imaju kamin i dimnjak zapale vatru, pa se djed ni kod njih ne može spustiti kroz dimnjak, nego uđe kroz vrata. Također, ako je pojeo previše keksića Djed čak i voli izbjeći dimnjak jer bi mogao zapeti.

Možete se dogovoriti s djetetom i napraviti Djedu poseban ključ za ulazak uz pomoć starog ključa kojeg ćete ukrasiti vrpcom, šljokicama, a uz njega možete Djedu ostaviti i poruku. Na Božić provjerite je li Djedica koristio svoj ključ.

Kako Djed u stvari može znati jesam li bio dobar ili zločest?

Djedica ima oči posvuda, ali naravno i vilenjaka koji mu pomažu i dojavljuju je li neko dijete dobro ili zločesto. No, u djedičinom timu su i razni drugi ljudi koji mu pomažu donijeti odluku: mame, tate, tete u vrtiću, učiteljice, teta doktorica…svi oni mogu obavijestiti Djeda kako se dijete ponaša tijekom godine. Štoviše, to redovito i rade. Zato…bolje biti na oprezu svaki dan i paziti na lijepo ponašanje.

Zašto je Djed Mraz koristio isti papir za zamatanje poklona kao i mama?

Svako malo kada Djed posegne za nekim poklonom u vreću, dogodi se da taj poklon ne bude zamotan. Zašto? Zato što zbog previše posla i vilenjaci znaju tu i tamo pogriješiti. Djedica će vjerojatno kazniti vilenjaka, i on će 26. prosinca morati očistiti Rudolfovu kakicu ili nešto slično, ali prije toga Djed mora ostati cool i riješiti problem. Da bi poklon bio isporučen kako treba,  on se onda posluži papirima za zamatanje koje pronađe u kući u koju je došao.  Dakle, maminim!

Jesu li Djedovi koje viđam po gradu PRAVI Djed Mraz?

Naravno da nije, jer pravi Djed je daleko na Sjevernom polu i ima previše posla da bi skakutao po shopping centrima i gradu. Svi ovi drugi djedovi, kojih zaista ima puno, vjerni su Djedovi pomagači koji donose duh Božića  u svaki grad i na taj način pomažu pravom Djedu Mrazu.

Kako to da Djedicu ne zaboli trbuh od svih keksa i mlijeka koje pojede?

Hm, jesi li vidio koliki trbuh ima Djed? U njega stvarno jako puno stane!

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.