Istaknute teme Za roditelje

“Kada gledam ženu kako od iscrpljenosti spava na podu, trnci mi prolaze kroz leđa…”

iscrpljenosti

Od iscrpljenosti prate brojne majke, no često nemaju s kim podijeliti zaduženja

Objava oca troje djece čija je supruga od iznemoglosti zaspala na podu dječje sobe podijeljena je i pročitana puno puta, a načela je i vrlo važnu temu o preopterećenosti majki djecom i obvezama.

Novozelanđanina Peter Bristow u svojoj je Facebook objavi objasnio kako je tog dana hrani osvoje troje djece i iznenada primijetio nešto čudno. Da netko u cijeloj toj obiteljskoj slici nedostaje Bila je to njegova žena koju je odlučio potražiti i provjeriti zašto je nema. Našao ju je kako spava na podu dječje sobe.

-U prvi sam se mah zapitao je li uopće živa. srce mi je počelo jako tuči kad sam ju vidio kako samo tako leži na podu usred bijelog dana. Jer, moja žena jednostavno nikada ne staje – napisao je Peter. Dodao je kako je prišao bliže i shvatio da ipak diše. Stoga je donio dvije deke i jastuk da ju pokrije i da joj bude udobnije.

“Neumorna” mama se opet pojavila nakon 20 minuta spavanja. toliko joj je trebalo da skupi snagu i vrati se u pogon.

-Jadna Sarah. Snimio sam ovu sliku dok je spavala na podu i ona nije iscenirana. Prođu me trnci kroz kralježnicu kada je vidim ovako iznemoglu na podu. Rekla mi je da je promijenila posteljinu i da joj se pod u tom trenutku činio kao luksuzni krevet na kojem bi mogla odrijemati – objasnio je Peter.

Njegov post izazvao je brojne komentare, a mnogi su ga pohvalili jer je suosjećajan i pokazuje i pokazuje zahvalnost za Sarahin trud.

Neke mame su napisale kako se prisjećaju tog doba kada su im djeca bila posve mala te da im je dobro poznata “ovakva vrsta umora”. Najvažnije od svega u tim je trenucima, poručile su, imati nekoga tko će vas shvatiti i biti ljubazan prema vama.

Nakon samo 20 minuta spavanja, kao što je već spomenuto, uspavana Sarah bila je opet spremna za dnevne obaveze. Mnogim mamama potrebno je upravo samo toliko. 15 ili 20 minuta kratkog odmora da nastave “osvježene” s dnevnom rutinom.

Usto, imati partnera koji vas voli, podržava i koji će vam omogućiti to kratko vrijeme mira, pravi je blagoslov – komentirale su mame na Peterovom statusu. A on je nadodao još jedan hvalospjev svojoj ženi:

-Dušo, Bog te blagoslovio jer donijela si živote na ovaj svijet. Lijepo je vidjeti da si konačno malo odmorila.

foto: Peter Bristow

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.