Novosti i događanja

Besplatne radionice za djecu i mlade na Mediteranskom festivalu knjige

radionice za djecu

Kako bi knjigu približili i najmlađima, organizatori su pripremili brojne radionice za djecu svih uzrasta


Osim bogatog programa za odrasle posjetitelje, ovogodišnji Mediteranski festival knjige koji će se održati u Splitu od 9. do 13. svibnja, nudi raznolike besplatne radionice za djecu, od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta.

Time naglašavamo važnost približavanja knjige i čitanja djeci već od najmlađe dobi te želimo omogućiti djeci i mladima da se među knjigama, učeći, maštajući, zabavljajući se, osjećaju ugodno jer vjerujemo da će zahvaljujući tomu ostati privrženi knjizi i u odrasloj dobi – kazao je Slavko Kozina u ime organizatora.

Najmlađi posjetitelji imaju najveći izbor pa tako mogu odabrati između nekoliko radionica: radionicu ilustriranja „Inja putuje u svijet slikovnica“ sa Sonjom Gašperov, interaktivno predavanje o Mediteranu „Anuška – Sredozemna medvjedica“ udruge Mala filozofija, radionicu robotike i programiranja udruge Inovatic, radionicu o zdravoj prehrani „Bob, bobić, mahuna“ Mirjane Mrkele, radionicu karton‑tiska „Moja morska kartolina“ pod vodstvom Nine Petrović ili praktični sat Digitalne akademije.

Oni malo stariji mogu iskušati znanje u izazovnoj igri Kviz o Mediteranu ili se natjecati u turniru pod nazivom „Mediteran – more i obalno područje“ te pokušati osvojiti poklon pakete.

Svakoga poslijepodneva na rasporedu će biti i „Bajkaonica“ – kreativni storytelling Jasmine Žiljak Ilinčić. Također će se djeca moći zabavljati i u Kreativnom kutu – igraonici i maštaonici za djecu od 5 do 10 godina, tako da će svi oni koji dođu u pratnji mališana imati priliku u miru razgledati bogatu ponudu, koja i ove godine broji više od 10 000 naslova, i to sve dok se njihova mala pratnja zabavlja i uči.

Dječji program za vikend će biti dodatno obogaćen promocijom slikovnica Olje Savičević Ivančević, Sonje Gašperov i Monike Ashour kao i dječjom predstavom „Zaljubljeni Donko“ u izvedbi učenika OŠ Lučac iz Splita.

– S posebnim zadovoljstvom naglašavamo mogućnost subvencioniranja prijevoza za organizirani dolazak učenika osnovnih i srednjih škola izvan Splita, zahvaljujući tvrtci INA, prijatelju projekta. Broj subvencija je ograničen te stoga pozivamo škole da nam se što prije jave ukoliko su zainteresirane za tu mogućnost – pozvali su organizatori. Dodali su da se prijave za sudjelovanje u radionicama kao i za subvencionirani prijevoz šalju se na mfk@mfk.hr.

Sve informacije i detaljni program MFK-a s rasporedom radionica dostupni su na mrežnoj stranici www.mfk.hr, a objavljuju se i na Facebook stranici Festivala.

foto: mfk.hr

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.