Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

12 uspomena na ljeto koje bi svako dijete trebalo imati

Ljeto je tek započelo, fotografirajte djecu i sačuvajte im ovih nekoliko uspomena na ljeto

Djetinjstva se najčešće sijećamo ponajviše tek uz pomoć starih fotografija. I dok je našim roditeljima to bilo mnogo teže zbog skupif filmova i izrade fotografija, digitalna fotografija i fotoaparati/mobiteli omogućili su izradu niz fotografija bez trošenja novca. Donosimo vam 12 ljetnih fotografija koje bi svako dijete trebalo imati.

1. Plivanje u bazenu, rijeci, moru…

Ako idete na more, imate u dvorištu bazen na napuhavanje ili se kupate u rijeci, potrudite se snimiti zanimljivu fotografiju djeteta dok uživa u vodi.

2. Taj sladoledni kup…

Ljeto znači sladoled…puno sladoleda. Bogat sladoledni kup ukrašen s raznim slasnim dodacima, preljevima i mrvicama izvrsna je prilika za dobru, rzanobojnu fotku.

3. Bosonogo trčanje

Za vrijeme velikih vrućina djeca najčešće  hodaju bosa. Uslikajte ih. Rado ćete se prisjećati malih bosih nožica kako trče naokolo, bez ikakvih briga, u potrazi za novom pustolovinom.

4. Sprint po cvjetnoj livadi

Livade su prepune cvijeća, bilo da je riječ o gradskom parku ili livadi na osami. Bezbroj je mogućnosti za idealnu fotografiju djeteta skrivenog među cvjećem.

5. Spavanac u šatoru

Iako je spavanje u šatoru najčešće “američki” način provođenja ljetnih noći, zašto isto ne bi učinili i vi? Ako pak ljetujete u autokampu ovakva fotografija neće biti nikakav problem. Kasnije ćete se rado prisjećati tih pustolovnih dana i zajedničkog uživanja u “divljini”.

6. Vodene prskalice/fontana

Za vrijeme vrućina scene djece kako se osvježavaju kod fontana ili trče kroz prskalice  su gotovo svakodnevne po gradskim parkovima i trgovima. Pustite dijete da se osvježi, zbog vrućina se neće prehladiti, a imate priliku uslikati niz zanimljivih scena.

7. Mjehurići, mjehurići

Puhanje mjehurića, bilo malih, bilo onih divovskih djeci je posebna, a tako jednostavna i jeftina zabava.  Vama prilika za lude, mjehuričaste fotke.

8. Ljetni kuhar

Bilo da je riječ o pripremi limunade, pripremanju shakea od jagoda ili cijeđenju naranče, ovjekovječite i dječji doprinos u kuhinji. Nema slađih fotki od onih malih kuhara. Zbog vrućine djeca su pak često bez odjeće, pa nećete morati razmišljati kako skinuti mrlju s omiljene majice.

9. Vozi, samo vozi

Djeca najviše voze role, bicikle ili romobile tijekom ljeta. Iako većina roditelja prestaje fotografirati vožnju već nakon nekog vremena kako dijete dobije prijevozno sredstvo, ove fotografije su uvijek zahvalne za pohranu uspomena.

Ove fotografije su možda najbolje, djeca jedu lubenicu i sva se zamusaju. Dok ona jedu lubenicu, vi napravite nezaboravne uspomene.

11. Kulu gradim ja

Izrada kula od pijeska vjerojatno je svim roditeljima glavna misao tijekom ljetovanja na moru. No, pijesak možete vrlo lako kupiti i donijeti u svoje dvorište, na balkon ili u vrt. Snimite pješčanu zabavu, prve dvorce i ostalu pješčan uumjetnost koju će vaš mališan stvoriti.

12. Branje voća

Berba trešanja, jagoda, kruški, jabuka…Sve je to idealna prilika za odlične fotografije i zajedničku zabavu. A nakon fotkanja – degustacija, naravno!

foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.