Učenje i rekreacija

Dok su bečke škole zatvorene, učenici, i nastavnici besplatno koriste hotelske sobe da imaju tišinu i wifi

Bečki školarci koji kod kuće nemaju uvjete učiti i pratiti online nastavu to mogu učiniti besplatno u hotelskoj sobi. Naime, poznata hotelska grupacija Accor pokrenula je inicijativu s Upravom za obrazovanje u Beču i startupom Book Your Room u okviru koje obiteljima nude besplatne sobe za korištenje u apartmanskom hotelu Adagio kako bi djeca mogla neometano učiti ili pratiti online nastavu. Ponuda je prvenstveno namijenjena onima koji kod kuće za to nemaju dovoljno prostora ili pak nemaju ispravnu bežičnu mrežu.

Maloljetni moraju biti u pratnji odrasle osobe, a sve sobe opremljene su stolicama, radnim stolovima te fllipchart pločama

Aparthotel Adagio nalazi se na atraktivnoj lokaciji u austrijskoj prijestolnici te ima 124 studio apartmana i apartmana od kojih se zbog pandemije koronavirusa mnogi ne koriste od ožujka. Direktorica hotela Adagio Martina Richard naglasila je da u ovim teškim vremenima vrlo važno surađivati i međusobno si pomagati te je dodala da u okviru svojih mogućnosti žele dati doprinos društvu, a posebno lokalnoj zajednici.

Njihove se smještajne jedinice mogu rezervirati putem interneta, a obitelji i učenici mogu ih koristiti do četiri sata dnevno radnim danima i vikendom, no nije ih moguće unajmiti preko noći. Osim toga, maloljetnici moraju biti u pratnji odrasle osobe. Sobe su dodatno opremljene stolicama, radnim stolovima te fllipchart pločama. Profesori ih također mogu besplatno rezervirati kako bi se ondje mogli pripremati za nastavu.

A kad se otvore škole u Beču, grupacija Accor namjerava pokrenuti i drugu inicijativu u sklopu koje će nuditi svoje konferencijske sale za održavanje nastave ili projekata na sigurnoj udaljenosti.

Foto: WH Digital GmbH/Inozemni ured Grada Beča