Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Ove godine izradite svoj najmaštovitiji adventski kalendar

adventski kalendar

Za dječji adventski kalendar većinu materijala već imate u svom domu

Bliži se vrijeme Adventa, a time i odbrojavanja dana do Božića. Kako bi razdoblje bilo što uzbudljivije i čarobnije za vašu djecu, napravite im adventski kalendar koji će ih svaki dan razveseliti nekim poklončićem. U nastavku pogledajte nekoliko primjera – kalendare koje je lako i jednostavno izraditi kod kuće.

Okrugli kalendar od šarenih “bombona”

Nacrtajte okrugli vijenac od kartona ili jačeg papira, izrežite ga i obojite. Rolice napunite slatkišima i omotajte ih mekanim papirom za zamatanje u boji. Zalijepite zamotane rolice vrućim ljepilom za vijenac, a svaku označite datumom.

k1

Adventsko selo

Ako se osjećate posebno kreativno, možete umjesto kalendara izraditi pravo adventsko selo. Na Pinterestu i sličnim stranicama možete isprintati “vanjsku fasadu” ovih neodoljivih gingerbread kućica, a za čvrste zidove mogu poslužiti razni kartoni, kutije od cipela, tetrapak od mlijeka i slično. Adventsko selo možete i ručno oslikati. Svaka kućica pritom treba imati svoj broj za određeni dan u mjesecu te skrivati neki poklon.

Adventska žičara

Iako na prvi pogled izgleda komplicirano, svoju adventsku žičaru možete pojednostavniti. Prvo su vam potrebni prostor i konopac kojim ćete u tom prostoru oformiti žičaru od jednog mjesta do drugog. Svoje paketiće koje možete kupiti ili izraditi ne morate nužno kukicama objesiti za konopac-žičaru, već ih možete vezati koncem, konopcem i slično. Trebat će vam i malo vrućeg ljepila i to je to. Naravno, u hobby trgovinama možete potražiti i kukice ako vam je tako jednostavnije

Krajnji rezultat je prilično efektan, a uz adventski kalendar dobivate i zanimljivu dekoraciju.

Dugački zarolani kalendar

Na isti način kao i na prvom primjeru, omotajte rolice koje ste ranije napunili, nalijepite datum i potom ih zalijepite na veću kartonsku ploču ili tkaninu koju možete objesiti na zid.

kkkkkkkkkkk

Male vrećice iznenađenja

Vrećice kupite ili izradite od papira. na svaku napišite ili nalijepite datum, napunite ih darovima i objesite na zid, grančicu, vrata, konopac ili slično.

Kalendar složen kao bor

Jednostavno međusobno zalijepite vrućim ljepilom 25 rolica. Potom ih obložite s bočne i zadnje strane ukrasnim ljepilom. Stražnju stranu zatvorite pomoću kalupa za muffine.

Neka budu zeleni ili nekog drugog božićnog motiva. Bočne srane možete omotati običnim smeđim ili nekim ukrasnim papirom. Okrenite bor i napunite slatkišima rolice, a na svaku stražnju stranu ispišite datum. 

Kuća puna poklona od toaletnih rolica

Učvrstite po četiri rolice u svakom redu, potom ih napunite slatkišima i zatvorite. Napišite i datume te napravite krov od kuće.

toilet-paper-roll-advent-calendar-1

Zidni aktivni kalendar

Od  kartona ili zelenog papira nacrtajte bor, a na njemu nepravilnim redom napišiete brojeve. Zadatak djeteu bit će svaki dan na izmaku da prekriži redni broj ili da na njega zalijepe kuglicu.

il_570xn-195752944

Adventski ormarić

Za izradu ovog kalendara morate kupiti kutijice koje jeftino možete naći u brojnim trgovinama. Jednostavno ih obojite i ukrasite u blaganskom štihu.

k-8

Kalendar od papira za zajedničko odbrojavanje

Jednostavno ispišite na šarene papire datume, objesite ih na špagu u stanu i potom skidajte dane koji prolaze.

k-4

Veseli zidni kalendar bor

Izrežite od kolaž papira bor, zalijepite ga na zid ili slično te ha ukrašavajte raznim naljepnicama.

k-5

Adventske kućica pune slatkiša

Od raznih kutijica napravite kućice, ukrasite ih i napunite slatkišima.

k-7

Viseće kantice

Da adventski kalendar može biti jako jednostavan svjedoče ove kantice koje obilježite datumima i napunite darovima

k6

Foto: familyholiday.net, homedit.com, onegoodthingbyjillee.com, coffeeandvanilla.com, beermonthclub

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.