Novosti i događanja

Zoološki bogatiji za vidikovac i kafić, Bandić najavio da nabavljaju i žirafe i slona

ooo

Zoološki je proširen novim mostom na dodatni Labuđi otok od tisuću kvadrata na kom je uređeno i dječje igralište


Završena je prva faza modernizacije zagrebačkog Zoološkog vrta u sklopu koje je obnovljeno deset i izgrađeno pet novih nastambi za životinje, a gradonačelnik Milan Bandić najavio da će već slijedeće godine u njemu stanovati nekoliko žirafa, a potom i ‘Slonić Tonić’.

4

Obnovljeni Zoološki bit će u cijelosti otvoren sredinom listopada kada će posjetitelji ponovno ulaziti na stari ulaz iz Parka Maksimir.

viber-image

Najveće novosti su da je Zoološki proširen novim mostom na dodatni Labuđi otok od tisuću kvadrata na kom je uređeno i dječje igralište, da će s radom ponovno započeti restoran i kafić na kom je uređen i vidikovac s kojeg se kao na dlanu vidi cijeli prostor te da će posjetitelji moći ući u ptičju nastambu i promatrati ih iz blizine čime će dosad manje atraktivan ptičji svijet postati znatno zanimljivijim.

00

– Postavili smo i videonadzor, a konačno imamo i brojač posjetitelja te ćemo sad točno moći reći koliko ljudi dnevno svoje vrijeme provodi kod nas – rekao je voditelj projekta modernizacije Jurica Ambrožić te dodao kako je ZOO u prethodnoj godini za vrijeme radova posjetilo više od 300 tisuća ljudi.

2

Foto: Dječja posla

 

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.