Istaknute teme Poklon čitateljima Učenje i rekreacija Zabava i zanimljivosti

Zimski kreativni kutak za djecu – napravite umjetni snijeg, pahuljice padalice, patuljke…

zimski kreativni kutak

Zimski kreativni kutak sadrži 11 tutoriala inspiriranih snijegom i blagdanima


Blagdani su prošli, a prava snježna zima nikako da nam dođe. No, zato nam je došao Zimski kreativni kutak Maje Jurin što je dostojna zamjena za zimske radosti. Kako mu i samo ime govori, donosi niz izazova za kreativne mališane i njihove roditelje, inspiriranih ovim hladnim danima.

S Kreativnim kutkom već smo vas upoznali, kao i s obiljem rezuckanja, ljepljenja i crtanja koje vas tamo čeka.

Ovaj drugi priručnik se od njega razlikuje po tome jer vam donosi tutoriale vezane baš uz najveselije, ali i najhladnije doba godine.

Kako je to doba kod nas više kišno, a na žalost manje snježno, često ga provodimo kod kuće. Mrak rano pada, sprave u parkovima su mokre, manje je djece vani za druženje i igru te htjeli li ne htjeli više sjedimo u svojim kućama.

Zimski kreativni kutak stoga je idealna inspiracija kako prikratiti vrijeme i izrađivati slatke i simpatične ukrase i stvarčice kao što su sobovi, snjegovići, patuljci, ukrasi za božićno drvce (trebat će vam za 11 mjeseci :)), pa čak i snijeg koji nikako da padne.  Da, da, sve to možete izraditi sami uz pomoć jednostavnih uputa, malo dobre volje i malo spretnosti.

Teta Maja koja svaki mjesec piše tutoriale za naš portal skupila je sve svoje ideje te one najbolje stavila u ovaj priručnik da ih vi ne morate tražiti posvuda po internetu.

Svaki tutorial detaljno je objašnjen i poraćen s nekoliko slika pa si ne morate razbijati glavu kako je od dvije ravne slamke iznenada nastala ova prekrasna mašna i slično, a na početku svakog se nalazi popis materijala koji vam treba i “alata” s kojim ćete baratati. Gotovo kao da pečete neki fini kolač, samo što sada nešto proizvodite.

Priručnik je idealan pomagač svim roditeljima koji bi na ovaj način željeli provoditi vrijeme sa svojom djecom te im je potrebna dodatna inspiracija ili pak za one koji poput mene nisu obdareni kreativnošću što se tiče stvaranja, pa im je bitno da im se sve onako jednostavno nacrta.

zimski kreativni kutak

Tutoriala ima ukupno 11, što vam je dovoljno za puno dobre zabave i zasukanih rukava i novih izazova. Klinci već od najmanje dobi mogu vam pomagati u izradi, dok će nešto starija djeca sigurno uživati u svojim postignućima i pravim malim umjetničkim djelima.

Mi idemo sada napraviti svoj vlastiti snijeg kojeg možda neće biti dovoljno za grudanje, ali svakako će od njega nastati jedan lijepi snjegović kojem moramo onda izraditi i ostale dodatke. Eto nam zabave za idućih dva sata.

zimski kreativni kutak

Želite li i vi uživati u ovom čarobnom zimskom šarenilu koje vam daruje naklada Ljevak, na našem Facebook profilu ispod ovog posta komentirajte što ste zadnje izradili sa svojim djetetom. Isti komentar možete ostaviti i na portalu.

Dobitnika objavljujemo 22. siječnja 2018. godine.

foto: Dječja posla

2 komentara

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.