Novosti i događanja

Željela je pod svaku cijenu prisustvovati dječjem rođendanu, mama slavljenice poludjela

Dječji rođendani mogu biti jako stresni, čak i kada sve teče u najboljem redu. Treba se pobrinuti za svu silnu hranu, lijepu tortu i najvažnije – dječju zabavu. U želji da sve bude savršeno, neki roditelji samo se nepotrebno izlože stresu. 

Trebaju li roditelji biti na dječjem rođendanu? Ova mama smatrala je da treba iako je preko ceste organiziran ručak za odrasle

Upravo to bio je slučaj se jednom mamom koja je na kćerin “veliki dan” poludjela na gošću koja nije htjela samo ostaviti dijete, već je planirala i zadržati se na zabavi na koju roditelji nisu bili pozvani.

Organizatorica događanja požalila se na jednom britanskom mamećem portalu kako je dugo organizirala zabavu za svoju kći i njenih 10 prijatelja. Zabava se trebala održati u provjerenom salonu za uljepšavanje i sve je bilo isplanirano do najsitnijeg detalja. U pozivnicama je navedeno da je to zabava na kojoj samo treba “iskrcati djecu”.

-To je zabava s čajankom, poslijepodnevnim friziranjem, manikurom i pedikurom za djevojčice te igrama na kraju dana. Sve su mame shvatile i složile se da će samo ostaviti djecu i produžiti dalje, nije planirano da itko od odraslih, osim osoblja salona ostane na zabavi – povjerila se anonimno organizatorica rođendanske proslave.

No, uskoro su počeli problemi. Njezina prijateljica s kojom se druži već pet godina poslala joj je poruku kako se ne osjeća ugodno ostaviti djece s nepoznatima i da ako ona ne može prisustvovati, njezina kći neće doći.

-Poslala sam joj email sa svim detaljima zabave tako da zna gdje će joj kći u svakom trenutku biti, a usto, radi se o najstarijoj djevojčici na proslavi koja ima devet godina – istaknula je ljutito mama organizatorica.

Sva ta drama počela se odigravati samo tri dana prije zabave, a mjesto za djevojčicu koja neće doći i dalje će biti naplaćeno, što je dodatno naljutilo mamu slavljenice.

-Znala je za plan dva mjeseca prije proslave, i tek se sada sjetila prigovarati oko svega. Potom mi je poslala poruku da će ipak dovesti kći i da ona neće ući. Ostat će vani i gledati proslavu kroz prozor- komentirala je sve uzrujanije.

Naime, za sve mame koje dovedu djecu organiziran je ručak u restoranu preko ceste, a zabava traje samo dva sata, zbog čega je mami slavljenice bilo nepojmljivo da netko diže toliko buke. Na portalu na kojem se požalila dobila je brojne poruke podrške, no bilo je i onih koji su se složili s drugom mamom. Naime, i njima je sporan detalj što niti jedna odrasla osoba neće prisustovati zabavi.

-Nikad ne bih dozvolila da moje dijete bude na rođendanu gdje nema nikog odraslog kojem vjerujem da nadgleda. Ako je već to slučaj, sama bih se ponudila da to napravim – napisala je jedna mama. 

Foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.