Istaknute teme Za roditelje

Zbog dojenja tijekom mise, majku dignuli i poslali u wc

dojenja tijekom mise

Zbog dojenja tijekom mise, mama poslana u wc da nahrani bebu do kraja


Dojiti svugdje i svagdje – ili ipak ne? Treba li barem povući crtu kada je crkva u pitanju? Amanda Zilliken iz Sjeverne Caroline to nije učinila, kao niti sa svoje troje prijašnje djece. I četvrto, četveromjesečnu kćer ta je 29-godišnjakinja odlučila podojiti tijekom mise, jer je tada beba i ogladnjela.

Amanda se kao i uvijek pokrila maramom, a sjedila je u zadnjoj klupi baptističke crkve, kada joj je prišla volonterka te ju zamolila da je slijedi.

– Izbačena sam iz crkve zbog dojenja tijekom mise, što sam radila potpuno pokrivena! Upućena sam da odem u wc – požalila se  Zilliken na svom Facebook profilu i usput objavila sliku spomenutog zahoda. Kaže da nitko nije niti primijetio da doji, dok volonterka nije došla i napravila scenu od svega. Zamolila je Amandu da ju slijedi u “područje za majke”, a Zilliken je već dovoljno ponižena, otkrila da je to takozvano područje za majke zahod sa slike.

dojenja tijekom mise

Poručuje kako se u tu crkvu ne namjerava vraćati.

Dojenje je inače u Sjevernoj Carolini zaštićeno zakonom, a zakon kaže da žena može dojiti na bilo kojoj javnoj i privatnoj lokaciji gdje je inače ovlaštena biti, bez obzira je li majčina bradavica otkrivena slučajno ili usputno tijekom dojenja.

Zilliken zbog toga ovaj čin osim sramotnim, smatra i ponižavajućim i ilegalnim.

-Volonterka mi je pritom rekla da se mogu vratiti na svoje mjesto kada budem gotova. Napomenula mi je i da je njezin posao pobrinuti se da se svi osjećaju ugodno, ne samo ja – ispričala je Amanda.

A volonterka se oglasila i na Amandinu objavu na Facebook profilu:

–  Gospođo, nađite si život. Tko to još radi za vrijeme mise?

Mnogi su pak pružili potporu ogorčenoj majci, ističući da ljudi moraju prihvatiti dojenje kao prirodnu potrebu djeteta. Danas se, kažu, dojke više vide u duboko dekoltiranim majicama nego tijekom dojenja.

Nakon svega, oglasili su se i iz crkve:

– Imamo nekoliko područja baš u toj crkvi određenih a majke. Jedna je privatna u kojoj mama može na miru dojiti ili izdajati, a nalazi se u blizini dvorane za mise. Druga je u pravom dječjem području te ima i tv, kako majka ne bi bila isključena iz iskustva štovanja.

foto: jocelyndale

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.