Učenje i rekreacija

Zahvaljujući online nastavi roditelji otkrili zašto im kći nema prijatelja

online nastavi

Na online nastavi jedna je učenica preuzela na malo omiljenu ulogu

Praćenje nastave preko Zooma mnogima je noćna mora, no u nekim slučajevima ispostavi se i korisnim. Naime, ako je cijela obitelj zajedno i članovi provode više vremena jedni s drugima nego što je uobičajeno, neke stvari isplivaju na vidjelo.

Tako su roditelji osmogodišnje djevojčice napokon zahvaljujući online nastavi otkrili zašto njihova kći nema niti jednog prijatelja u razredu. Iako im je uvijek govorila da je to zato jer su klinci u njezinu razredu “naporni”, razlog se očio krije u tome što je – tužibaba.

-Sada kada promatram odnos nje i našeg 12-odišnejg sina kod kuće, stvari mi počinju sjedati na mjesto. Uvijek ga optužuje za varanje kada igraju neku društvenu igru ili ima nešto za požaliti se ako on pobjeđuje. Općenito, ima jako puno prigovora na svakoga i priča o svima – ustvrdila je po malo zabrinuta majka djevojčice.

Primijetili su da se slično odvija i tijekom nastave koju prati preko Zooma. Kada je vrijeme odmora, ona kreće nastavniku pisati pritužbe to ju je ometao, tko je “radio face”, tko nije zapsivao i slično.

Roditelji su zabrinuti takvim ponašanjem, i to s pravom, s obzirom da je takvo ponašanje očito otjeralo svu djecu od njihove kćeri.

-Vjerujem kako ovo nije naporno samo djeci u razredu, već i njezinoj nastavnici, ali kako da joj objasnim da to nije u redu, a da ju ne povrijedim – požalila se mama na društvenim mrežama.

Mnogi čitatelji nisu imali niti malo razumijevanja za malu “tužibabu”.

-Koliko je teško posjesti dijete i reći mu da nitko ne voli tužakanje i da je to razlog zašto nema prijatelje – napisao je netko.

-Roditeljima je ovih dana teško odgajati djecu iz straha da će svaki komentar djetetu “nanijeti štetu”. Uvijek imaju isprike poput “Pa ona nije takva kod kuće”- Sad vidite da je – složio se idući komentator.

Neki smatraju da bi se takvim ponašanjem trebao pozabaviti i učitelj i prekinuti taj lanac “tužakanj”, dok je bilo i onih koji su roditeljima predložili “sitne kazne” za djevojčicu svaki put kada dođe prijaviti svoga brata.

foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.