Istaknute teme Zdravlje i sigurnost

Zabrinjavajući je broj djece koja obroke provode uz gadgete u rukama

obroke

Obroke djeca, ali i roditelji, provode uz gadgete


Preko 60 posto djece u Velikoj Britaniji večera očiju prikovanih uz ekran. Tri četvrtine roditelja kaže da koriste pomoć tehnologije kako bi djecu nagovorili da jedu.

Ova saznanja, iz nove ankete koju je proveo GrowingUpMilkInfo.com, pokazuju kako su današnji klinci jako zagrizli za tehnologiju.

Prema anketi 36 posto male djece za vrijeme obroka gleda tv ili dvd. 28 posto ih je zalijepljeno za iPad, dok ih se 34 posto zabavlja igrajući se na smartphoneima. Ostalih 12 posto zabavlja se igrajući neku drugu vrstu igrica.

No, kada je riječ o uzorima, djeca se u stvari i nisu imala na koga ugledati. Šest od 10 roditelja tvrdi da obiteljski obrok provede s mobitelom u rukama, a 51 posto objeduje dok jednim okom prati novosti na Facebooku ili Instagramu. Oko 30 posto ih provodi ručak čitajući ili odgovarajući na poslovne mailove.

Zato, s pravom se možemo zapitati je li doba komunikacije za obiteljskim stolom jednostavno umrlo? I je li tragično ili normalno da je uobičajeno čavrljanje zamijenjeno elektronskom zabavom?

foto: pexels.com

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.