Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Zabavne božićne igre koje će djeci skratiti dan u kući

božićne igre

Božićne igre pogodne su za cijelu obitelj


Nakon otvaranja poklona, pregledavanja dobivenog, oduševljavanja i igranja – djeca za Božić žele još malo zabave. Pogotovo ako će dan provesti u kućnoj atmosferi. Evo nekoliko zabavnih igri inspiriranih blagdanima kojima možete prikratiti vrijeme, a za pobjednike pripremite simbolične nagrade.

Rekonstrukcija božićnih poklona

Natjecanje u tome tko će prije zamotati već otvoreni božićni poklon. Komada papira i mašni sigurno ima u izobilju. Prazne kutije u ruke i u akciju!

Ubacivanje zvončića u čašu

Ne moraju biti baš zvončići, mogu poslužiti i neke sitne kuglice, pa čak i bomboni. Složite plastične i li papirnate čaše u neki oblik (trokut) te odredite poziciju bacanja. Djeca trebaju sa zadane udaljensoti pokušati ubaciti što više bombona/zvončića/kuglica u čaše.

božićne igre

Kuglanje

Opet papirnate ili plastične čaše, koje možete dodatno ukrasiti božićnim motivima, složite u piramidu ili dulji red s malo većim razmacima. Svaka čaša ovisno o božićnom simbolu može nositi i određeni broj bodova. Lopticom pokušajte, kotrljajući je po podu, oboriti najviše čaša i osvojiti najveći broj bodova.

božićne igre

Božićna pantomima

Svi vole igrati pantomimu, a na Božić u nju samo ubacite i malo blagdanskog duha. Neka pojmovi u sebi imaju nešto vezano uz Božić, Novu godinu i druge zimske radosti.

Božićna čarapa iznenađenja

Napunite božićnu čarapu (čizmicu) stvarima iz kuće te dajte djeci da je opipaju. Neka na temelju opipa pokušaju pogoditi što se sve nalazi u čarapi.

božićne igre

Djed Mraz ti kaže

Djed Mraz ti kaže da mi doneseš kolač. Djed Mraz ti kaže da otpjevaš jednu božićnu pjesmu. Varijacija američke igre “Simon says” može biti vrlo zabavna u blagdanskom izdanju, dok god Djed Mraz nema prevelikih prohtjeva. Svakako zabavno za najmlađe.

Pogodi što je pred tobom

Pred dijete (ili roditelja) se stavi više sitnih igračaka da ih dobro pogleda te mu se onda zavežu oči. Onaj koji pogađa mora nabrojati sve igračke pred sobom. ako želite igru još malo “pooštriti”, osoba koja pogađa mora odgovarati i na pitanja o određenim detaljima na igračkama.

Natjecanje u rukavicama

Svatko od natjecatelja treba obući par debelih vunenih rukavica te onda što prije odmotati neki bombon ili otvoriti mali paketić čokolade. Puno smijeha zagarantirano!

božićne igre

foto: Rain0975

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.