Istaknute teme Učenje i rekreacija

Zabavne aktivnosti u kojima može sudjelovati cijela obitelj – i mlađa i starija djeca

 

 

zabavne aktivnosti

Zajedničko kuhanje, šetnja, odlazak u Zoološki vrt ili pjevanje, samo su neke zabavne aktivnosti za cijelu obitelj


Cjelodnevni boravak u zatvorenom iznimno je iscrpljujuć i za djecu i roditelje, posebno ako nema ideja što raditi da vam vrijeme prođe na zabavan način. Donosimo vam stoga ideje za zabavu cijele obitelji uz pomoć kojih garantiramo dobru obiteljsku atmosferu.

Idite u šetnju – Teško je imati cijeli dan inspiraciju za zabavu djece u zatvorenom prostoru pa svakako planirajte šetnju. Osim što će djeci razbiti dan, nadisat će se čistog zraka, protegnuti noge i zasigurno iscrpiti nešto energije. Šetnje ne moraju biti duge no pokušajte izaći svi zajedno.

Pecite kolačiće – Ako u stanu nemate ništa slatko, napravite kolače. Pronađite jednostavan recept i angažirajte cijelu obitelj. Ako nema dovoljno posla za sve, dajte djeci u drugoj posudi da miješaju brašno i vodu i peku ‘svoje kolače’. Kuhinja će možda biti prljava no tih sat vremena zasigurno će vam proletjeti.

Zabavite se na dječjem igralištu – Lijepo vrijeme iskoristite za igru u dječjem parku. Ponesite loptu, ako puše ponesite zmaja ili igračke za pijesak.  ne nosite mobitele već se igrajte sa svojom djecom.

Posjetite Zoološki vrt – Ako ste u gradu u kom ima Zoo iskoristite jutro ili poslijepodne za posjet. Odlazak ne mora biti preko vikenda već iskoristite bilo koje dan kad imate nekoliko sati. Djeca će biti oduševljena iznenadnom odlukom.

Pripremite grickalice i gledajte film/crtani – Obiteljske filmske večeri su uvijek zabavne, posebno jer su dječji filmovi sve bolje produkcije pa su zanimljivi i roditeljima. Ako niste, preporučujemo domaći film ‘Anka Brazilijanka’. Naravno, uz film pripremite i grickalice i sokove.

Uređujte balkon, terasu, vrt – ne moraju to biti veliki poslovi, jednostavno, okopajte, orežite i zalijte cvijeće. Djeca će biti zadovoljna radom jer će se osjećati korisnima, a osim dobro potrošenog vremena s roditeljima, stjecati će i dobre radne navike.10

Idite za sladoled/kolač – Umjesto šetnje kvartom, odlučite se na šetnju do slastičarnice i počastite nekom delicijom. To je dobra prilika za šetnju, a uz delicije i dobar obiteljski razgovor.

Pjevajte i plešite – Gotovo da ne postoji dijete koje neće pjevati i plesati pa organizirajte plesni podij i karaoke. Krenite s njima omiljenim pjesmama, a potom dodajte i neke nove koje će ih zainteresirati. i.

Prikupite prirodne plodove – Iako jesen još nije stigla, na podu parkova i šuma već se mogu pronaći brojni plodovi. Krenite stoga u prikupljanje divljih kestena, češera i sličnih plodova od kojih poslije u stanu uz pomoć vrućeg ljepila možete stvarati razne ukrase.

Posjetite neki od muzeja – Mnogi muzeji nude zanimljive postavke i za djecu. Jedan od takvih je Tehnički muzej Nikola Tesla u Zagrebu, no sličnih zasigurno ima i u drugim gradovima. Uputite se s djecom barem na sat vremena i podučite im novim stvarima iz prve ruke i na zabavna začin.

Foto: Ian D. Keating

 

 

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.