Novosti i događanja

Zabava uz radionice, Crvene nosove i igraonice s napuhancima prilagođenima djeci s poteškoćama u razvoju

Centar za kulturu i informacije Maksimir u subotu 18.09.2021. organizira manifestaciju pod nazivom Kultura bla bla bla. Riječ je o edukativnim radionicama i drugom zabavnom sadržaju u PagoLand Parku iza zgrade u Švarcovoj 18.

Provodit će se i programi posebno osmišljeni za osobe s Cerebro bolestima i Downovim sindromom

-Po prvi put obilježavamo europski tjedan mobilnosti čija je ovogodišnja tema „Sigurno i zdravo uz održivu mobilnost“, uz glavni slogan „Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi!“ Planiramo ukazati na po život važnu potrebu za kretanjem, s posebnim naglaskom na građane s posebnim potrebama i djecu s poteškoćama u razvoju – kazala je Nina Vesely Nekić iz Centra za kulturu i informacije Maksimir.

U suradnji s Pagotent d.o.o., u parku iza bit će organizirana PagoLand igraonica, odnosno napuhanci koji se ističu interaktivnim segmentima, a prilagođeni su djeci s poteškoćama u razvoju. Uz njih, provodit će se i programi posebno osmišljeni za osobe s Cerebro bolestima i Downovim sindromom.

Uz cjelodnevnu zajedničku igru cijele obitelji u PagoLand Parku, čime naglašavamo važnost kretanja, svojim cirkuskim vještinama će nas zabavljati iz Udruge Trycicle Trauma, a veselje će djeci donijeti i Crveni nosovi. Cijeli događaj će glazbom upotpuniti Simfonijski orkestar mladih SO DO – EL SISTEMA.

 • 10:00 – 20:00
  PagoLand – igraonica
 • 10:00 – 14:00
  Zlatna nit – Zensko sijelo
  edukativne radionice – izrada lutaka od prirodnih materijala
 • 12:00 – 20:00
  Udruga Tricycle Trauma – cirkuske vjeStine
 • 14:30 – 15:30
  Udruga Crveni nosovi – Klaun Parada
 • 16:30 – 17:00
  El sistema – simfonijski orkestar mladih SO DO

Na radionici “Zlatna nit” roditelji i djeca moći će naučiti kako kod kuće izraditi lutke za djecu od materijala koji nije za njih opasan, a opet poštujući drevnu tehnologiju i drevne običaje. Programi su besplatni, a korištenje PagoLand igraonice naplaćivat će se po promotivnoj cijeni.

Foto: Pagoland

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.