Novosti i događanja

Vladin plan – 90 posto djece mora u vrtiće, 30 posto u jaslice

Novcem iz Eu financira se zapošljavanje odgojitelja u dječjim vrtićima, prehrana djece i opremanje vrtića


U vrtiće diljem Hrvatske čiji su ravnatelji pripremili programe započelo je ulaganje 300 milijuna kuna iz EU fondova. Najpripremljeniji bili su u vrtićima:  DV Košnica, DV Mudre glavice i DV Nemo iz Zagreba, Općina Bibinje, DV Radost, DV Svit Mediterana, DV Čarobni pianino i DV Disneyland iz Splita, Općina Velika, DV Naša radost iz Pregrade, DV Pčelica iz Čazme, Grad Metković, Grad Đurđevac, DV Trogir, DV 101 Dalmatinac iz Poreča, Grad Prelog, Općina Ivanska, DV Smjehuljica iz Ludbrega, DV Bubamara iz Čabra te Grad Čakovec.

Novcem iz Europskog socijalnog fonda financirat će se zapošljavanje odgojitelja u dječjim vrtićima, eventualno zapošljavanje pomoćnog osoblja i kuharica, produženi boravak u vrtićima, prehrana djece u sklopu aktivnosti poslijepodnevnog i/ili smjenskog rada, razvoj i provedba posebnih programa kao i dodatna opremanja vrtića.

– Želimo se približiti tzv. Barcelonskim ciljevima, odnosno da u Hrvatskoj imamo barem 90 posto djece koja pohađaju vrtiće, sad smo na 60 posto kao i da jaslice pohađa 30 posto djece, a  sad smo ispod 20 posto. To su standardi kojima teži suvremena Europa – kazala je Nada Murganić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Predviđeno je zapošljavanje između 400 i 600 osoba u Republici Hrvatskoj.

foto: woodleywonderworks

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.