Novosti i događanja Učenje i rekreacija

Vježbenica Superolovka kroz zabavu i igru pomaže djeci da postanu izvrsni učenici

Superolovka je osmišljena da probudi pozitivnu znatiželju, zadovoljstvo zbog rasta vlastitog umijeća i veselja


Naklada Ljevak izdala je zanimljivu vježbenicu Superolovka koja djeci pomaže da se igraju, zabavljaju i  što bolje pripreme za učenje čitanja, pisanja i računanja. Pomaže da se lakše i bolje snalaze u prostoru te usvoje sadržaje Prirode i društva. Rješavajući zadatke u vježbenici, razvijaju sposobnost opažanja, pamćenja, zaključivanja i pažnje, što im pomaže da postanu izvrsni učenici.

Vježbenica Superolovka osmišljena je tako da u učenika probudi pozitivnu znatiželju, zadovoljstvo zbog rasta vlastitog umijeća i veselja zbog napretka u učenju. Svi zadatci u vježbenici rješavaju se bojenjem, povezivanjem, docrtavanjem, križanjem…


Namijenjena je radu u razredu, pisanju domaće zadaće ili individualnom radu s učenikom, a cilj je ovih didaktičkih materijala razvijanje grafomotorike učenika vježbanjem nastavnih sadržaja Hrvatskoga jezika, Matematike te Prirode i društva u prvome polugodištu prvoga razreda osnovne škole. Zadatci su usklađeni s nastavnim planom propisanim za prvi razred osnovne škole. Različite su složenosti: od učenika traže pamćenje, razumijevanje, primjenu. Naglasak je na raznovrsnosti zadataka kako bi se izbjeglo tipizirano, šablonsko rješavanje te omogućio uvid u razumijevanje i usvojenost sadržaja.

Pojedine vježbe osmišljene su za razvoj čitalačkih i matematičkih vještina kao i uvježbavanje pojmova vezanih uz sadržaje Prirode i društva. Tomu su dodane i vježbe opažanja, pamćenja, zaključivanja, kao i vježbe za razvoj pažnje. Zbog dobi učenika kojima su zadatci namijenjeni, gdje je god bilo moguće, upute za rješavanje napisane su pomoću simbola. No da bi razumjeli zadatke koji traže dulju pisanu uputu, učenici „nečitači“ trebat će pomoć odrasle osobe. Cijena Superolovke je 39 kuna možete naručiti ptuem maila skole@naklada-ljevak.hr ili putem linka.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.