Istaknute teme Za roditelje

Vidim te! Senzacionalan roman u kojem dvije žene otkrivaju identitet osobe bolesnog uma…

Autorica romana  Vidim provela je dvanaest godina u policiji u odjelu za kriminalističke istrage


Senzacionalnim, savršeno uvjerljivim sa zapanjujućim preokretom, zastrašujuće dobrim i briljantnim, kritičari su ocijenili najnoviji roman Clare Mackintosh – Vidim te – autorice bestselera Pustila sam te. 

Novi psihološki triler  – Vidim te – kojem mnogi obećavaju svijetlu budućnost, kao što je bilo i s prethodnim romanom iste autorice, svoju napetost gradi na činjenici da smo u današnjem svijetu izloženi javnosti više no ikada. Tako je moguće da vaše svakodnevno putovanje na posao pomno prati više očiju, da se vrijedno bilježi svaki vaš korak, te da potom sve informacije osvanu na stranicama novina u rubrici Oglasi.

Zastrašujuću ideju autorica je razvila do detalja u svom novom romanu koji se, zanimljivo, kao i prošli, jezivo obraća i samom čitatelju u 2. licu jednine: Vidim te.

Kad Zoe Walker vidi svoju fotografiju na stranici s oglasima jednih londonskih novina, odluči saznati zašto se ona tamo našla. Nema pojašnjenja: samo zrnata slika, internetska adresa Findtheone.com i telefonski broj. Pokazuje ju članovima svoje obitelji, koji su uvjereni da je to tek netko tko nalikuje na Zoe. Ali sutradan se u oglasu pojavljuje fotografija druge žene, a dan poslije opet neke druge.

Zoe će, nakon smrti jedne žene, čija je fotografija na isti način završila u novinama, svoju istragu nastaviti s Kelly Swift, detektivkom suspendiranom zbog javnog fizičkog napada na zlostavljača djece. Pokazuje se da je web stranica findtheone.com ažurirana svakog tjedna s novim podacima o novoj ženi i  detaljima o odjeći koju nosi, točnom vremenu njezinog kretanja, mjestu gdje sjedi u javnom prijevozu i slično. Je li riječ o web stranici koja pomaže da se ljudi bolje upoznaju, ljubavolovcu ili igri bolesnog uma?

O autorici:

Clare Mackintosh je provela dvanaest godina u policiji, između ostaloga i u odjelu za kriminalističke istrage. Godine 2011. napustila je policijsku službu kako bi radila kao slobodna novinarka i savjetnica za društvene medije. Osnivačica je književnog festivala Chipping Norton. Sada je spisateljica puno radno vrijeme i živi u Cotswoldsu sa suprugom i troje djece.

Clarein prvi roman, Pustila sam te, bestseler je Sunday Timesa te je bio najbrže prodavan naslov novog autora krimića 2015. godine. Izabran je i za knjižni klub Richard and Judy, gdje je osvojio najviše glasova čitatelja u ljeto 2015., kao i za knjižni klub ITV-jeve emisije Loose Women.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.