Novosti i događanja

“Vidim, slušam, osjećam” – rekreativna radionica u kojoj odrasli i bebe vježbaju zajedno

Centar za kulturu i informacije Maksimir (Švarcova 18.) pokreće zajedničku rekreativnu radionicu za roditelje i djecu. Na ovoj radionici sudionici se upoznaju sa metodom kretanja i vježbanja koja prati razvojne obrasce djeteta te predstavlja somatski pristup vježbanju i motoričkom razvoju.

Rekreativna radionica usmjerena je na suradnju djeteta i roditelja

Pri kretanju i vježbanju s djecom, već od njihovog najranijeg uzrasta, doživljavamo, osmišljavamo, izvodimo, promatramo te evaluiramo aktivnosti i njihovo djelovanje na psihofizički razvoj djece, u suradnji djeteta i majke (ili osobe u pratnji djeteta).

Važno razumijevanje neurološkog razvoja djeteta koje približno završava s prvom godinom života, odnosno u vremenu kada dijete uspostavlja potrebne tjelesne i mentalne obrasce koji povezuju rad mozga i tijela. Motorički razvoj se intenzivno nastavlja tijekom cijelog djetinjstva. Kad je naše djelovanje usmjereno k ovoj vrsti dobrobiti djeteta poželjno je koristiti kretanje pomoću obrazaca pokreta. Njima potičemo psihofizički razvoj, a možemo i pozitivno djelovati na osobni razvoj i dobrobit.

Razvojni pokret, kao osnovu ovog rada, važno je provesti kroz metode doživljaja, razumjevanja i primjene te evaluacije/promatranja.

Aktivnosti vezane za razvojni pokret stvaraju kod sudionika subjektivni doživljaj koji je osnova za koncepualno razumijevanje tjelesnih informacija te im daju novu dimenziju vježbanja i kreativnog korištenja pokreta. Na taj način možemo razvijati i mijenjati dosadašnji rad stvarajući nove vrijednosti i kontekste za pravilan psihofizički razvoj najmlađih, ali i odraslih osoba.

Voditeljica programa je stručnjakinja u polju somatike Nataša Juršić, a početak rada je 05.10.2022. Termini su srijedom i petkom od 10:00 do 10:45, a mjesečna cijena je 250,00 kn. Upisi su na mail: ninaveselynekic@gmail.com.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.