Istaknute teme Moda i oprema

Veliki povratak drvenih igračaka i zidnih naljepnica – što je još “moderno” u 2018?

moderno u 2018

Svake godine dječji noviteti i trendovi se mijenjaju, evo što će biti moderno u 2018_


Nakon završetka 2017. godine, vrijeme je da pogledamo koji nam roditeljski i dječji noviteti i trendovi dolaze 2018. godina. Prema nekim procjenama, upravo ovih nekoliko navedenih trendova obilježiti će nam ovu godinu, od odjeće prirodnih materijala do silikonskog nakita za mamu i bebu.

Drvene igračke

Drvene igračke se vraćaju u modu na velika vrata. Plastične igračke su out, sve više modernih roditelja bira drvene igračke, najviše kocke koje su  bezvremenski proizvod te igračka s puno različitih mogućnosti. Drveni blokovi i vlakovi također doživljavaju veliki povratak, potiču djecu da koriste svoju maštu, a puno su tiši od igračaka s baterijama i traju cijeli život.

photo: Land of Nod

Eco-friendly odjeća

Kupnja odjeće od prirodnih materijala poput janjeće kože i vune definitivno će biti trend 2018. godini jer je naglasak sve više na očuvanju prirode i smanjenju brzo potrošivih materijala. Naravno da se ne očekuje da se odreknete kupnje odjeće iz popularnih salona, no barem po neki komad odjeće od prirodnih materijala uljepšat će vašu i dječju kolekciju, a time ćete barem na maloj razini sudjelovati u zaštiti okoliša.

photo: Nui Organics

Silikonski nakit za mamu i bebu

Proizvođači silikonskog nakita smatrali su da će taj trend obilježiti prošlu godinu, no popularnost se nastavlja i u 2018.  Tvrtke poput Little Teether koje su proizvodile silikonske žvakalice za djecu tako su započele proizvoditi nakit za mame i bebe. I dok će beba svoj nakit grickati desnima, mamama će upotpuniti odjevne kombinacije, a bit će i modno usklađeni.

photo: LittleTeether.com

Zidne naljepnice

Ukrašavanje dječje sobe zidnim naljepnicama gotovo je pa nemoguće izbjeći. No, kako djeca rastu, najčešće traže i promjenu uzoraka naljepnica. Danas postoje zidne naljepnice koje se lagano stavljaju ali i skidaju bez uništavanja zidova što je idealno za sve roditelje.  Od naljepnica s balonima, prizorima prirode, do prilagođenih slogana i imena, kreativne mogućnosti su beskrajne kada se radi o upotrebi naljepnica za uljepšavanje nekog prostora.

foto: Rosenberry Rooms

Plišani pokrivači

Bilo u vrijeme odmora pred televizorom ili kada vas ili dijete uhvati bolest, plišani prekrivač savršen je za grijanje i vrlo je udoban. Izaberite pokrivač veselih šarenih boja, manji za djecu, a veći za vas i uživajte u hladnim zimskim danima u njegovoj toplini.

foto: Mosaic Weighted Blankets

Pufasto i samo pufasto

Tko bi odolio nečemu pufastom? Šarene, mekane, ugodne kuglice ove će godine biti savršen dodatak svim odjevnim kombinacijama ali i dekoru na torbama, cipelicama, kapama, mobitelima..,klinci će ih također obožavati.

foto: Sugar & Cloth

Dječji kutak

Nije tajna da djeca vole mirne zaklone, a oni dobro dođu i roditeljima. Dječji kutak u njegovoj ili dnevnoj sobi apsolutni je trend, što zbog dekorativnog, što zbog funkcionalnog aspekta. Razveselite dijete s malom oazom mira koju ćete uljepšati šarenim jastucima, božićnim lampicama, slikovnicama, krpenim lutkama…

foto: Frances Tulk-Hart for Domino

foto: Ben Sutherland

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.