Istaknute teme Učenje i rekreacija

Uz zabavne i edukativne kartice učite o Hrvatskoj, Zadru i Faustu Vrančiću

Edukativne kartice obožavaju roditelji, ali i turisti

Djeca vole učiti pogotovo kad im se stvari i informacije prezentiraju na zanimljiv i zabavan način. Upravo na tom tragu nastale su i ove edukativne kartice u izdanju Naklade Nika, a nama su se našle u rukama one o ljepotama Hrvatske, Zadarske županije te izumima jednog od najvažnijih Hrvata svih vremena, Šibenčanina Fausta Vrančića.

Idejna začetnica ove ideje koja se polako počela razvijati još 2013. godine je Kata Ivanković Marić, vlasnica naklade Nika. Autorice kartica su pak
Mirjana Mrkela, zbog koje se možemo upoznati s Izumima Fausta Vrančića i ljepotama Zadarske županije, dok se Roberta Šimunić “pobrinula” da se upoznate s ljepotama cijele Hrvatske. Ilustratorica je pak Gordana Ivković.

Ivanković Marić nam je u razgovoru objasnila da je sve to dio jednog većeg projekta pod nazivom Upoznaj Hrvatsku.

-Kartice su prvenstveno namijenjene djeci, potom turistima, kako stranim tako i domaćima, ali i svima koji žele na jednostavan i drugačiji način žele učiti o ovim temama. Zbog turista se mogu nabaviti i na engleskom jeziku. Neke su univerzalne, a druge su pak ciljano nastale za turiste – pojasnila nam je Ivanković Marić, dodajući kako želi da njezine pametne kartice pronađu mjesto među učenicima, turistima s djecom, iseljenicima u drugim državama koji govore hrvatski, gradskim knjižnicama, igraonicama, školama i vrtićima.

Na ideju o karticama došla je promatrajući način na koji su djeci prezentirane informacije i kako uče.

-Klinci najbolje upijaju kroz igru i interaktivan sadržaj koji je oslobođen suvišnih informacija i detalja. Upravo vođena tom idejom smislila sam kartice o Faustu Vrančiću koje na stražnjoj strani imaju zadatke povezane s 23 njegova izuma – istaknula je ova poduzetnica.

Kartice se mogu kupiti na web shopu Naklade Nika, u knjižarama s kojima surađuju te u muzejima koji su imali sluha za ovaj inovativni projekt.

No, on nije gotov jer je u planu izrada novih kartica. Roditelji su, naime, njima oduševljeni, a turistima su praktične i dopadljive za ponijeti kući nakon odmora u Hrvatskoj.

Bacili smo pogled na kartice i uistinu su pune zanimljivih informacija. Kao slikovnica u karticama, ali vrlo pametna slikovnica. Tako pomoću kartica “Upoznaj prirodne ljepote Hrvatske” možete učiti o Parkovima prirode, Nacionalnim parkovima ali i bioraznolikosti. Kartice su obostrane, a pa se na poleđini uvijek nalaze i dodatne informacije i zanimljivosti.

Kartice koje nas pak upoznaju s prirodnim ljepotama Zadarske županije pravi su mali turistički i kulturni vodič kroz jedan od najljepših gradova naše obale. Sve što o Zadru morate i želite znati, nalazi se upravo u ovim karticama.

Posljednji, ali ništa manje bitan nam je i naš Faust Vrančić. Nama je on i najviše zanimljiv jer se radi o interaktivnim karticama sa zadacima, što je klincima istraživačima/znanstvenicima pravi izazov. Dakle, ako imate kod kuće jednu ili više malih zaposlenih mozgalica, ove kartice će biti idealan poklon za njih. Uče, igraju se, promišljaju i donose rješenja. A moram dodati da su super zabava i za roditelje i zajedničko druženje s djecom.

Uskoro vam u suradnji s Nakladom Nika dijelimo po jedan primjerak ovih malih edukativnih divotica da i vi možete uživati u njima :).

foto: Dječja posla

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.