Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Uskrsne aktivnosti: Izradite piliće, zečiće i ostale prigodne dekoracije

zezezeze

Ako nemate ideja koje uskrsne aktivnosti raditi s djecom, pokušajte izradu nekih od predloženih


Uskrs je pred vratima i pravo je vrijeme da angažirate svoje mališane i zajednički izradite dekoracije. Ako nemate ideja koje uskrsne aktivnosti raditi s djecom, pokušajte izradu nekih od predloženih.

Izlegli pilić

Potreban vam je kolaž papir, štapić od sladoleda i nekoliko pera iz jastuka. Za početak izrežite od bijelog papira polovicu jajeta. Ukrasite ga kolaž papirom, a potom na gornji dio štapića zalijepite glavu od pileta izrezanu od žutog papira. Potom štapić zalijepite tako da ispod jajeta viri drška, a s druge strane da viri glava od pileta. Na glavu zalijepite oči (kupljene ili ih napravite od papira), kljun i zalijepite pero na vrh glave.

uskrsne aktivnosti za djecu 1

Zečja košarica

Potrebno vam je nekoliko različitih uzoraka platna, papir i olovka, po mogućnosti škare koje režu trokutasto te mašne i punjenje – vata, a  ako želite možete dodati i oči, nos i usta. Za izradu ovih zečića potreban vam je i šivaći stroj ili pak sve napravite te ih odnesite u krojačku radnju gdje će vam za posao šivanja uzeti 20-ak kuna. Za početak nacrtajte zeca na malo tvrđem papiru i izrežite ga. Potom ga precrtajte na platno, a njega presavite tako da režete obje strane odjednom. Potom slijedi šivanje i punjenje, te na kraju ukrašavanje i slaganje u košaicu…

uskrsne aktivnosti za djecu 2

Crtanje krugova plastičnim jajima

Ovo možete raditi s polovicama od kinder jaja ili plastičnih jaja u obliku pravih jaja koji se prodaju uoči Uskrsa po brojnim trgovinama. Jednostavno razdvojite polutke i dajte djeci da ih umaču u boju (tempera koju istisnete na papirnati tanjur). Potom neka otisak prenesu na bijeli papir, a završni crtež neka za Uskrs dobije posebno istaknuto mjesto na zidu.

uskrsne aktivnosti za djecu 3

Zekina maska

Potreban vam je veći bijeli papir – tvrđi. Nacrtajte s olovkom zekinu glavu – oči i uši te ih izrežite. Potom uši popunite rozim kolaž papirom, izrežite rupe za oči, a oko ušiju i očiju zaljepite vatu. To učinite na način da stavite malo ljepila u tubi te na njega stavljate vatu. Napravite i rupice te stavite gumicu koja će držati masku na dječjem licu.

uskrsne aktivnosti za djecu 4

Zeko – slika od vune

Nacrtajte zeku na papiru A4 ili A5 s olovkom te ga izrežite. Uzmite još jedan papir istih dimenzija i na njega slažite komade vune (u raznim bojama). Na kraju rubove zalijepite selotejp ljepilom. Potom stavite papir s izrezanim zekom i dobit ćete lijepog zeku – sliku od vune. Rubove zalijepite selotejpom i slika je gotova.

uskrsne aktivnosti za djecu 5

Narukvica od bombona

Kupite vrećicu šarenih bombona u obliku jaja. Riječ je o polutvrdim bombonima koje ćete potom probušiti iglom kako bi kroz njih mogli provući deblji konac, vunu ili špagu. Nakon što stavite dovoljno bombona da može stati oko dječje ruke zavežite krajeve. Možete napraviti više narukvica koje će djeca kasnije jednostavno pojesti. Pojasnite im da pripaze na konac prilikom jela.

uskrsne aktivnosti za djecu 7

Zeko od čarape

Uzmite staru čarapu – po mogućnosti svijetlijih boja te ju napunite do trećine rižom. Potom ostavite dio za glavu, a dio za tijelo te ih razdvojite uz pomoć špage. Uši razdvojite uz pomoć škara, dodajte zekine oči, ako želite i bijeli trbuh i mašnicu. Od više različitih boja čarapa napravite i više različitih zečića.

uskrsne aktivnosti za djecu 6

Zečići i mrkvice od otisaka prstiju

Riječ je o crtanju s jagodicom prsta. Uzmite narančastu i smeđu boju i pokažite djeci gdje da ostave otisak. Prvo neka ostave otiske prsta za mrkvu, potom za zeku, a na kraju neka s malo manje boje oslikaju i zemlju. Za lišće mrkve izrežite  komadiće tkanine ili konca.

uskrsne aktivnosti za djecu 8

Izvor fotografija: oneshetwoshe.com

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.