Novosti i događanja

Uskoro u Samoboru: Za klince fašnička bauštela i klizački triatlon

fašnik

U Samoboru će se održati i natjecanje maskiranih obitelji

Kao i svake godine, u Samoboru će se održati zavodna fašnička proslava. Program službeno počinje 22. veljače u 19 sati, ali predfašničko zagrijavanje kreće istog dana već u 18.

Što ove godine očekuje najmlađe posjetitelje i njihove obitelji?

Dječje povorke

Velika dječja povorka održava se obje nedelje održavanje Samoborskog fašnika. Mnoštvo djece, roditelja, teta i učiteljica svake se godine aktivno uključuju u ovu manifestaciju i pokazuju kako “Mašta doista nema kraja”.

Osim dječjih skupina iz područja Samobora uvijek se veselimo i malenim gostima iz cijele Hrvatske koji svojim nastupima i maskama uvijek izmame veliki pljesak.

Dio Dječjeg fašnika su i brojni ulični zabavljači, bubnjari, Sraka i srakice, Klaun Ludek, pantomimičari, dječi zborovi i mnogi drugi koji uživaju biti dio samoborskog fašničkog veselja. Sva djeca su uvijek nagrađena krafnama i sponzorskim paketima.

Najoriginalnija grupna maska osnovnih škola na fašnički utorak na glavnoj pozornici na Trgu prima nagradu – kipec Srake.

Srakotrk – fašnička orijentacijska trka u organizaciji OK Japetić

Trka je organizirana u širem centru Samobora. Djeca pronalaze kontrolne točke gdje trebaju stisnuti oznaku prolaza na kartončiću. Prolaskom kroz cilj svako dijete dobiva zlatnu medalju i poklon pakete sponzora. U trci sudjeluje najviše do 300 djece.

Datum utrke je druga fašnička subota, 2.3.2019. u 11 sati na Trgu Matice Hrvatske, kod kina, poznat i kao Trg fašničkih mališana.

Prijave slati isključivo na e-mail: franjo.budi@zg.t-com.hr do srijede 27.2.2019. do 20:00 sati, odnosno do popune svih mjesta (morate dobiti potvrdu nazad na e-mail da je prijava prihvaćena!).

Prijave moraju sadržavati: Ime i prezime, godište rođenja i kategoriju. Svi natjecatelji na cilju dobivaju medalje.

Fašnički triatlon na klizalištu u bivšoj vojarni

Za djecu, mame, tate, rodbinu, cijelu obitelj …kak vam paše. Prijave uskoro na web stranici ili na samom klizalištu u bivšoj vojarni. Moći će se odigrati na klizalištu, prve fašničke subote, 23.2. od 14 do 16 sati.

Za radničke igre na ledu treba 1 odrasla osoba (u čizmama) i 1 dijete (na klizaljkama). Za njih su pripremljene tri “zahtjevne” etape dužine preko 1500 mm i tri skoro pa olimpijske discipline: odštopavanje, mešanje, zidanje.

Prijava nema, samo treba doći na klizalište u bivšoj vojarni u terminu Klizačkog triatlona, a jedino vam trebaju ripne na čizmama, klizaljke, dobra volja, maska i vidljiv osmijeh. Natjecatelji na poklon dobivaju krafne.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.