Istaknute teme Novosti i događanja Učenje i rekreacija

Uskoro počinje festival KinoKino na kojem vas očekuje tridesetak dječjih filmova

dječji festival kinokino

Dječji festival KinoKino ponudit će čak 30 uglavnom igranih filmova za mlađe generacije


Festival KinoKino u organizaciji Zagreb Film Festivala razveselit će velike i male filmofile sredinom idućeg mjeseca.

 Na trećem izdanju ovog dječjeg međunarodnog festivala koji će trajati od 14. do 18. veljače 2018. bit će prikazano tridesetak međunarodnih, pretežno igranih filmova za djecu do 14 godina starosti.
Festival će biti podijeljen u nekoliko programa: Natjecateljski program recentnih dugih filmova te nekoliko popratnih programa koji će uključivati i filmske klasike za djecu. O najboljim filmovima odlučivat će dječji i profesionalni žiri.
KinoKino Festival treću godinu zaredom donosi i program Moj prvi odlazak u kino, blok igranih i animiranih filmova namijenjen mališanima predškolske dobi koji se prvi put susreću s pokretnim slikama na velikom platnu.
Uz filmski program održavat će se i niz radionica namijenjenih djeci, a vodit će ih stručne osobe iz kulturnih, umjetničkih i društvenih područja. ključna zamisao je ponuditi djeci mogućnost da borave u kinu i prije, ali i poslije projekcije te da to vrijeme bude ispunjeno učenjem i zabavom.
Jedna od takvih radionica je i Moja prva kritika pod vodstvom filmske kritičarke Višnje Vukašinović koja će djecu uvesti u tajne osviještenog gledanja filmova kakvo prakticiraju ozbiljni znalci sedme umjetnosti.

Velika ovogodišnja festivalska novost bit će radionica izrade filmskog plakata. U suradnji  s nagrađivanim dizajnerskim studijom Šesnić&Turković, radionička grupa izradit će plakat filma koji će otvoriti ovogodišnje izdanje festivala i na taj način sudjelovati u cijelom kreativnom procesu.

I ove godine bit će organizirana radionica za nastavnike pod nazivom Od kina do učionice: radionica metodike nastave kratkometražnog filma. Koncipirana tako da sudionicima pruži metodičke alate kojima će moći organizirati tematski školski sat, bilo unutar satnice medijske kulture u nastavi hrvatskog jezika, bilo kao nastavno sredstvo za druge predmete i međupredmetne sadržaje, sve u cilju povećanja kvantitete i kvalitete filmske nastave, kao i stručnog usavršavanja u području filma. Natječaj prijave za radionicu bit će otvoren  od 19. siječnja.
Sve aktivnosti održavat će se u kinu Europa, na adresi Varšavska 3 u Zagrebu.

foto: Dječji festival KinoKino

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.