Novosti i događanja

Upišite djecu na “Medijski laboratorij” – besplatnu filmsku radionicu

Zanima li vas kako vidi mikroskop, čuje mikrofon, ili saznati kako se objekti u filmu sami kreću. Ili vas zanima što je to dijaprojektor te kako prikupljene sitnice postaju velike slike na zidu?

Medijski laboratorij organizira udruga Restart uz pomoć Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih filmskih redatelja

Radionica MEDIJSKI LABORATORIJ namijenjena učenicima viših razreda osnovne škole (od 5. Do 8. razreda) održavat će se u prostoru POGONA – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade na adresi Trnjanska struga 34. Za radionicu se potrebno prijaviti, a za prijavu je potrebno preuzeti OBRAZAC na službenim stranicama programa www.filmskapocetnica.restarted.hr te ga ispunjenog poslati na filmskapocetnica@restarted.hr

Kombinirajući razne medije i tehnike (dijaprojektor, grafoskop, CRT televizori, walkman, kazete, mikrofon, kamera, mikseta, razne leće, filteri,light box…) stvorit ćemo medijski laboratorij u kojem će nastati materijali pomoću kojih ćemo saznati kako se objekti u filmu sami kreću, osvijestiti važnost i postojanje zvuka u filmu. Slušat ćemo zvukove koji nas okružuju, zabilježavati što čujemo, slušamo i proizvodimo. Proizvedene slike i zvukove ćemo spajati u neku svoju priču te je ispričati kroz film i umjetničku knjigu.

Po prijavi dobivate sve dodatne informacije! Program Filmske početnice provodi udruga Restart, a sve radionice su besplatne zahvaljujući financijskoj podršci Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih filmskih redatelja.

Detaljnije o radionici MEDIJSKI LABORATORIJ:

Namijenjena je djeci viših razreda osnovne škole (od 5. do 8. razreda), a vodit će ju Vanja Babić i Vanda Kreutz.

Datum i vrijeme održavanja:

  • 19.09. Nedjelja (10:00 – 13:00)
  • 26.09. Nedjelja (10:00 – 13:00)
  • 03.10. Nedjelja (10:00 – 13:00)

Službena mrežna stranica: http://filmskapocetnica.restarted.hr

Facebook stranica: https://www.facebook.com/Filmskapocetnica/

Foto: Udruga Restart

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.