Istaknute teme Novosti i događanja

Upisi u vrtiće po prvi puta – na daljinu

upisi u vrtiće

Upisi u vrtiće ove godine bez klasičnih intervjua?

Mnogobrojni roditelji već danima iščekuju bilo kakvu obavijest o upisima u dječje vrtiće, a ona je napokon i stigla od strane Grada Zagreba.

-Upisi u dječje vrtiće kojima je osnivač Grad Zagreb, ove će se godine po prvi puta provoditi na daljinu, odnosno elektroničkim putem. Prijave za upis djece u programe predškolskog odgoja i obrazovanja zaprimat će se od 25. svibnja 2020., a o svim detaljima bit će te pravodobno obaviješteni – napomenuli su iz Grada.

Iako konkretne i detaljnije informacije nisu naveli, prema web stranicama pojedinih vrtića može se zaključiti da će se većina dokumenata, kao i zahtjevi moći “skinuti” i popuniti online te zajedno s prijavama poslati na vrtićki email.

Mnogi vrtići pozivaju zainteresirane roditelje da prate njihove internetske stranice jer će i oni sami ažurirati podatke sukladno odlukama mjerodavnih tijela.

Postupak za upis u vrtić nekada je izgledao ovako:

Roditelj uz zamolbu za prijem djeteta s potrebnom dokumentacijom prolazi intervju i kratki monitoring djeteta. Nakon toga Komisija, koju imenuje svaki dječji vrtić, razmatra zamolbu i donosi odluku u skladu s  Odlukom o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece i mjerilima za naplatu usluga predškolskih ustanova Grada Zagreba od roditelja – korisnika usluga (Službeni glasnik Grada Zagreba 6/11, 19/11 i 15/12) i pravilnicima predškolskih ustanova o upisu djece i ostvarivanju prava i obveza korisnika usluga.

Prema Pravilnicima predškolskih ustanova o upisu djece i ostvarivanju prava i obveza korisnika usluga dječji vrtić donosi odluku o prijemu djeteta ili o neprihvaćanju zahtjeva roditelja. Na odluku Komisije roditelj se može žaliti, a odluku po žalbi donosi Upravno vijeće dječjeg vrtića.

Prema svemu sudeći, intevjui s roditeljima i djecom se neće održavati, a procjene i odluke će se vjerojatno donositi na temelju dokumentacije dostavljene od strane roditelja.

foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.