Novosti i događanja

Upis djece u prvi razred u lipnju, do tada morate obaviti liječnički pregled – pogledajte kada i gdje

Za upis djece u prvi razred potrebno je zatražiti i termin pregleda u školi kojoj dijete pripada


Sva djeca koja će do kraja ožujka navršiti 6 godina, na jesen trebaju krenuti u školu. Upis djece u prvi razred osnovne škole provodit će se u svim osnovnim školama na području Grada Zagreba i to 14., 15. i 16.  lipnja 2018. godine, no, do tada roditelji moraju s djecom obaviti razgovor u školi kao i liječnički pregled kod nadležnog školskog liječnika. Ovdje možete pronaći gdje prema mjestu stanovanja i kada možete s djecom na liječnički pregled.

Tko sve mora u školu

U I. razred osnovne škole dužna su se upisati djeca koja će do 1. travnja 2018. godine (zaključno s 31. ožujka 2018. godine) navršiti 6 godina života.
Prije upisa u I. razred dijete je dužno pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja. Postupak provodi stručno povjerenstvo škole koju će dijete pohađati prema upisnom području. Uz to, roditelj/skrbnik obvezan je prijaviti dijete nadležnom školskom liječniku kako bi dobio upute i točno vrijeme pregleda. Potrebno je, također, zatražiti termin pregleda u školi kojoj dijete pripada prema upisnom području.

Školu će moći upisati i mlađa djeca, koja će do kraja 2018. godine navršiti 6 godina, a nisu školski obveznici. U tom slučaju roditelj/skrbnik može najkasnije do 31. ožujka 2018. godine u Područnim uredima gradske uprave, prema prijavi prebivališta/boravišta djeteta, podnijeti zahtjev za prijevremeni upis u I. razred. Za dijete koje je bilo uključeno u predškolski program, roditelj/skrbnik dostavlja osim zahtjeva i mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta.

U slučaju da dijete ne može pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja do roka za upis u prvi razred, roditelj/skrbnik dužan je najkasnije do 30. svibnja 2018. godine o tome obavijestiti Stručno povjerenstvo škole kojoj dijete pripada prema upisnom području,  a ono će utvrditi drugo odgovarajuće vrijeme pregleda.

Nazovite za sve nedoumice

Pri upisu, u lipnju, roditelj/skrbnik djeteta dužan je školi predočiti mišljenje stručnog povjerenstva o utvrđenom psihofizičkom stanju djeteta za upis u I. razred te ukoliko je riječ o prijevremenom upisu djeteta u I. razred, Rješenje kojim se to omogućuje.
 
Obavijest o upisu djece u I. razred osnovne škole po gradskim četvrtima Grada Zagreba te kontakti škola i nadležnih liječnika bit će objavljeni na oglasnim pločama Gradskog ureda za obrazovanje i svih Područnih ureda gradske uprave; dječjih vrtića i osnovnih škola Grada Zagreba; Službe za školsku i adolescentnu medicinu te na internetskoj stranici Grada: www.zagreb.hr.

Za dodatne informacije možete se obratiti Gradskom uredu za obrazovanje na broj telefona: 6100-554.

foto: Jeremy Zilar

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.