Novosti i događanja

U ZKL stiže nova predstava o omiljenom medvjediću – Medo Đuro ne želi spavati

Medo Đuro ne želi spavati naziv je najnovije predstave Zagrebačkog kazališta lutaka koja će se početi prikazivati ovog vikenda i to u subotu 16.10.2021. u 11 i 18 sati te u nedjelju 17.10. 2021. u 11 sati. Riječ je o trećem nastavku uspješnog serijala o medvjediću Đuri, koji je sada prerastao u trilogiju.

Medo Đuro ne želi spavati jer se boji mraka, pogledajte kako je pobijedio strah

Prva predstava o Medi Đuri nastala je 2019., a budući da je Medo postati toliko omiljen među djecoma, nema sumnje da će i novi nastavak biti jednako dobro prihvaćen od najmanje publike.

U prvome nastavku, Đuro je naučio da se zubara ne treba bojati, a u drugom je spoznao važnost prijateljstva i shvatio da svoje stvari treba dijeliti, jer se to višestruko vraća. U ovoj predstavi, Medo Đuro ne želi spavati, medvjedić se susreće s problemom poznatom mnogoj djeci i njihovim roditeljima – medo ne želi na spavanje jer se boji mraka!

Velik broj djece u nekom trenutku odrastanja osjeti nelagodu uoči odlaska na spavanje. Ponekad je to povezano s prelaskom u vlastitu sobu, često i s odvajanjem, strahom od nevidljivog, a sve zajedno s  – mrakom. Đuro nije iznimka, ali budući da svi znamo kako zdravo raste onaj tko noću dobro spava, tom izazovu odlaska na spavanje posvećena je ova predstava. Tako će se Đuro jedne noći ipak morati sām suočiti s onime što mu šuška i plaši ga u tami. Na svoje veliko čuđenje, Đuro će čak i u mraku vidjeti da ništa uopće nije onako strašno kako je zamišljao. Još bolje, upoznat će nove prijatelje i snove koji dolaze samo onima što noću spavaju.

-Veseli nas što se toliko djece poistovjetilo s našim narančastim medvjedićem i što mu se rado iznova vraćaju. Nastojimo se baviti zaprekama s kojima se djeca najčešće susreću tijekom odrastanja i pomoći djeci da se oslobode strahova te steknu samopouzdanje koje će im pomoći da zdravo i sretno odrastaju – istaknula je redateljica Petra Mrduljaš.

Predstava je namijenjena najmlađoj publici, a gledatelji će uz kupljenu ulaznicu na dar dobiti i slikovnicu Medo Đuro ne želi spavati Ane Tonković Dolenčić s ilustracijama Nede Vuković, kako bi kod kuće s roditeljima opet mogli uživati u pustolovinama narančastog medvjedića.

Marta Bolfan Ugljen i dalje oživljava Medu Đuru, vilu Božicu i Sunčanu glumi Ana-Marija Percaić, a Borna Galinović je – Mrak. Kreatorica lutaka i kostima je Neda Vuković, a scenografkinja Ana Sekulić. Skladatelj je Nenad Brkić, a kreator rasvjete Dražen Dundović.

Gledatelji mogu s pouzdanjem doći u Zagrebačko kazalište lutaka jer su osigurani svi uvjeti za sigurno i ugodno gledanje predstave u skladu s preporukama HZJZ-a.

Foto: Ines Novković

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.