Novosti i događanja

U petak na Noć muzeja – posjetite mali Hlapićev grad, zaronite u akvarij s ribama ili trčite virtualnu alku

Više od 200 muzeja diljem Hrvatske otvorit će u petak za Noć muzeja svoja vrata

Mali Hlapićev grad tehnologije i inovacija, digitalna igraonica na interaktivnom stolu, zaron putem VR naočala u akvarij s najvećim primjercima riba putem ili trčanje virtualne alke samo je dio bogate i zanimljive ponude za djecu i mlade nekih od preko 200 muzeja diljem Hrvatske koji će u petak u Noći muzeja posjetiteljima otvoriti besplatno svoja vrata.

Više od 200 muzeja diljem Hrvatske otvorit će svoja vrata posjetiteljima
ovaj petak i omogućiti im besplatno razgledavanje svojih postava, a u mnogima od njih pripremljene su i posebne radionice.

Događaj kreće već u 18 sati u petak i traje do 1 sat iza ponoći ili iznimno u vrijeme koje su odredile ustanove sudionice.

Što su za Noć muzeja pripremili muzeji u vašoj okolici pronađite ovdje odabirujući u popisu muzeja onaj koji vas zanima.

Navest ćemo samo nekoliko zanimljivih programa:

DJEČJI VRTIĆ “ŠEGRT HLAPIĆ” – Sesvete

Pozivamo vas u naš mali Hlapićev grad tehnologije i inovacija ispunjen zanimljivim sadržajima koje su pripremila naša djeca i odgojitelji.
Prošetajte Šetalištem povijesti tehnologije, u Umjetničkoj ulici razgledajte dječje likovne radove , zatim svratite u Filmsku ulicu i uživajte u kinu. Na Baltazarovom trgu okušajte se u različitim pokusima, a potom krenite u Naselje Nikole Tesle i upoznajte ovog poznatog izumitelja. U Grafoskopskoj ulici sudjelujte u radionici animacijskom svjetiljkom i grafoskopom, a tada predlažemo mali predah i šetnju Alejom hrvatskih izumitelja… Poslije odmora izazov – u Parku animacije pokušajte izraditi svoj animirani film, zatim se spustite do Aleje budućnosti, pa do trga robotike…i naravno to nije sve..

DIGITALNA IGRAONICA ZA DJECU – SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC

U igraonici Aquatike omogućit ćemo svim posjetiteljima mogućnost sudjelovanja u digitalnoj igraonici na interaktivnom stolu koji sadrži nekoliko igrica za djecu. Osim toga, omogućit ćemo posjetiteljima da zarone u naš veliki akvarij sa najvećim primjercima riba putem VR naočala.

IGRA SA ZAGORKOM – Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke

Posjetitelji koji žele provjeriti svoje znanje o Zagorki, njezinu životu, junakinjama, junacima i romanima, mogu nam se pridružiti i u kratkom kvizu znanja. Kviz počinje u 18.30, 19.30 i u 20.30 h.

Muzej Sinjske alke – Sinj

Program događanja biti će vezan uz temu inovacije i digitalna budućnost . U okviru programa posjetitelji će moći trčati virtualnu alku, natjecati se u videoigrama, prisustvovati predstavljanju knjige „Sinj i Alka – priče o ljudima i događajima“, družiti se sa alkarima i alkarskim momcima koji će za ovu prigodu biti u odorama.

DJEČJE IGRE U STAROM SPLITU – Zvjezdano selo Mosor

Učenici OŠ Mertojak iz Splita će posjetitelje upoznati s time kako su se nekoć igrala djeca u njihovu gradu. Nakon toga će Ivan Bašić, učenik 6. c razreda iste škole, izvesti monolog “Vražji kombinacjun”, autora Marka Uvodića. Učenike je pripremila njihova nastavica Ines Dužević.

Besplatan prijevoz u Zagrebu

Zagrepčanima će ove godine dolazak do željenog muzeja javnim prijevozom biti pojednostavljen. Naime, ZET uvodi besplatnu tramvajsku i autobusne linije koje voze do ustanova uključenih u Noć muzeja 2019. Posebne linije s prometovanjem kreću u petak u 18 sati.

Turistički tramvaj vozit će do 1 sat iza ponoći na muzejskoj liniji kružnom trasom: Trg Republike Hrvatske – Frankopanska – Trg bana Josipa Jelačića – Praška – Zrinjevac – Mihanovićeva – Vodnikova – Savska – Trg Republike Hrvatske.

Mini autobusi vozit će od Muzeja Mimare na Gornji grad trasom: Frankopanska – Mesnička – Brezovačkog – Matoševa – Jezuitski trg – Opatička – Ilirski trg – Opatička – Trg Svetog Marka – Mesnička – Frankopanska – Muzej Mimara.

Autobus će od 18 sati pa sve do ponoći voziti i na liniji od Trga Mažuranića do Muzeja suvremene umjetnosti i natrag trasom: Trg Mažuranića – Savska – Ulica grada Vukovara – Nacionalna sveučilišna biblioteka – Muzej suvremene umjetnosti.

foto: Dječji vrtić “Šegrt Hlapić”

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.