Istaknute teme Oprema i uređenje

U kojim zemljama roditelji najviše troše na dječje igračke?

Kupujemo igračke i mislimo da djeca već imaju dovoljno svega, no onda nas oglašivači bombardiraju novim oglasima i predstave nam nešto još novije i bolje. Proizvođači će učiniti sve da uvjere roditelja kako njegovo dijete treba te igračke kao što treba zrak koji diše. Jednako tako nastojat će uvjeriti i djecu da moraju dobiti te igračke ako ne žele zaostajati za svojim prijateljima.

Dječje igračke svakim su danom sve više tehnološki napredne, a samim time i skuplje

Obzirom da se svota novca potrošenog godišnje po djetetu iz godine u godinu povećava, čini se da industrija igračaka dobro vuče svoje poteze. Procjenjuje se da industrija igračaka uprihodi oko 80 bilijuna dolara svake godine u cijelom svijetu. Četvrtina tih prihoda dolazi iz Sjeverne Amerike. Tamo se godišnje na igračke troši oko 23 bilijuna dolara. Većina igračaka pritom je uvezena s kineskog tržišta, njih čak 85 posto.

No, čak ni Sjeverna Amerika nije najbolji “kupac” dječjih igračaka.

Lista zemalja u kojima se najviše troši igračke po djetetu godišnje

  • Velika Britanija – 438 dolara
  • Sjeverna Amerika – 371 dolar
  • Francuska – 358 dolara
  • Njemačka – 336 dolara
  • Rusija – 300 dolara
  • Italija – 187 dolara
  • Španjolska  – 176 dolara

Proizvođači kritički smatraju da roditelji u Francuskoj i Italiji više potiču svoju djecu da se igraju vani te stoga u tim zemljama manje troše na kupovinu igračaka, no da ipak ima prostora za pomak. Zato nije ni čudo da oni, kao i dizajneri svakodnevno pomiču granice svoje mašte kako bi smislili nešto još privlačnije i tehnološki naprednije. Samim time povećava se i cijena igračaka.

Roditelj ipak u današnje vrijeme teško svojoj djeci kažu “ne” kada je kupovina igračaka u pitanju, posebno u vrijeme blagdana ili rođendana. Usto, niti sami roditelji nisu zanemariva publika kada je prodaja u pitanju jer se sve veći broj njih pronalazi zadovoljstvo igrajući tehnološki napredne video igrice.

Foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.