Novosti i događanja

U kazalištu Trešnja nikad više publike koju čekaju premijerne predstave dječjih najdražih priča i bajki

tresnja

U kazalištu Trešnja stalno raste broj gledatelja, provjerite zašto


Kazalište Trešnja spremno je dočekalo novu sezonu u kojoj će najmlađu publiku nastaviti razveseljavati predstavama baš po njihovoj mjeri. Da su idealnu mjeru i pogodili, svjedoče brojke koje govore kako je Trešnju u sezoni 2015/2016 podsjetilo čak 63 205 gledatelja, što je oko 11 000 više nego u sezoni 2014/2015.

Formulu za uspjeh pronašla je ravnateljica kazališta, višnja Babić, koja je uspjela riješiti i novčana dugovanja. Tajna uspjeha je kaže, u čaroliji, jer mnogi vjeruju kako današnju djecu ne zanimaju bajke, već vrijeme provode zatvorena u kući uz računala i tablete. Babić smatra kako to nije istina i da samo treba naći predstave po dječjoj mjeri, a zadovljna publika nakon predstave, najveća su joj nagrada.

– Najljepši kompliment koji sam dobila od gledatelja bio je “Ostanite takvi kakvi jeste, nemojte se mijenjati” – ispričala je, dodajući kako nekih noviteta ipak ima, ali samo u vidu novih premijernih naslova i još zanimljivijih projekata.

Višnja Babić

Višnja Babić, ravnateljica kazališta Trešnja

Tako male i one malo veće gledatelje oečkuju premijere predstava “Ritam Tam – Bajka o ritmu”, legendarni “Eko Eko”, svima poznato “Carevo novo ruho” te poučne i zanimljive izvedbe kao “Crvenokosa Zora” i “Plemeniti šljivari”.

Tu su i projekti “Kazalište i knjiga”  te “Četvrtkom navečer”. Kazalište i knjiga održavat će se subotom prije početka predstave, a već je prošle godine dobro prihvaćen među publikom koja ima priliku upoznati neke neafirmirane autore koji su izdali knjige u vlastitim nakladama, a koje su pravo malo blago, no za njih nikako drugačije ne bi čuli. Četvrtkom navečer projekt je namijenjen mladim profesionalcima i njihovim samostalnim produkcijama, koji će na taj način imati priliku svoje predstave ponuditi publici i po mogućnosti se etablirati na kazališnoj sceni.

foto: Dječja posla

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.