Novosti i događanja

U bolnici za plišane medvjediće djecu će oslobađati straha od liječnika

2_c-meduni-wien_a-kawka

Za simulaciju u bolnici za plišane medvjediće operacije će se raditi na plišancima koji se mogu otvoriti i ponovno zašiti


Plišani medvjedići, lutke i druge igračke u operacijskog dvorani, na rentgenu ili CT-u dio su akcije kojom bečke bolnice i sveučilite po 16. put organiziraju Bolnicu za plišane medvjediće. Bolnica će biti otvorena 12. prosinca u prostorijama Bečke liječničke komore, a zbog velikog interesa ove će godine trajati tri dana.

Cilj ove akcije je djecu osloboditi straha od liječnika i boravka u bolnici. Brigu o djeci njihovim igračkama u bečkoj Bolnici za plišane medvjediće preuzet će 50-ak studenta medicine koji će kroz igru s djecom simulirati procese koji se realno odvijaju u bolnicama – od primitka do otpuštanja pacijenata. Djeca će između ostalog moći vidjeti kako funkcionira EKG, zubna klinika ili odjel hitne pomoći.

Za simulaciju operacija na raspolaganju su zamjenski medvjedići koji se mogu otvoriti i ponovno zašiti. Djeca pri tom neće samo pratiti svoje igračke, nego će aktivno asistirati liječnicima.

1_c-meduni-wien_a-kawka

Prijepodneva u Bolnici za plišane medvjediće rezervirana su za školske razrede, dok je bolnica u poslijepodnevnim satima otvorena za svu djecu. Posjet bolnici traje oko sat vremena, a program je prilagođen djeci u dobi od 4 do 8 godina.

– Djeca na ovaj način kroz igru uče o kompleksnim bolničkim procedurama, što smanjuje strah od boravka u bolnici, a pomaže podjednako djeci, roditeljima i liječnicima. Uvidjeli smo koliko je to bitno pa pored Bolnice za plišane medvjediće svake godine početkom školskih praznika organiziramo i Medicinsko sveučilište za djecu kroz koje prođe preko 2.000 djece – kazala je Anita Rieder sa sveučilišta.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.