Novosti i događanja Zdravlje i sigurnost

U Bolnici za medvjediće djecu će podučavati i važnosti higijene i zdravih navika

Kako izgleda liječnički pregled i što se točno događa u laboratoriju djeca će saznati u Bolnici za medvjediće

Studenti medicine na Ribnjaku će 18. i 19. svibnja održati Bolnicu za medvjediće, koja će kao i prava bolnica imati svoju ordinaciju, čekaonicu, kiruršku salu te ljekarnu i laboratorij. Tako će zainteresirana djeca u Bolnici za medvjediće moći proći sve korake u procesu liječenja, a pritom i puno toga naučiti.

Osim bolnice koja će oba dana biti otvorena od 9 do 19 sati i spremno dočekati sve mališane i njihove bolesne plišance, na Ribnjaku će se tijekom ta dva dana naći još i pregršt radionica, tako da će svatko moći naći nešto za sebe – i djeca, ali i roditelji, bake i djedovi ili bilo tko od odraslih s kime dođu tamo.

Mališanima će se dočarati čime se liječnici bave, čemu služi liječnički pribor te koji su sve dijelovi liječničkog pregleda i liječenje ovisno o dijagnozi, a potom i što se točno događa u laboratoriju, kako se obavlja koja laboratorijska pretraga te zašto su bitni lijekovi i kako ih treba pametno koristiti.

Za dodatnu edukaciju djece, u suradnji s projektom ​Zubić​ studenata Stomatološkog fakulteta, te projektom ​Sapunčić​ studenata Farmaceutsko – biokemijskog fakulteta pripremljene su i radionice o pravilnom pranju ruku i zuba čime se želi naglasiti važnost pravilne higijene i zdravih navika od najranije dobi.

Događanje organiziraju udruge studenata medicinskog fakulteta, Studentske sekcije Hrvatskog liječničkog zbora (SSHLZ) i Europske medicinske studentske asocijacije (EMSA) i to već više od 10 godina.

U nastavku možete naći program dodatnih radionica, koje će se održavati po dogovorenom rasporedu, a sama Bolnica za medvjediće će biti otvorena od 9 do 19h.

DODATNI PROGRAM:

Subota 18.5.2019.

10 – 12 Budi jak, vježbaj mozak (Sekcija za neuroznanost)
14 – 16 Mirisnog sapuna šapa puna (Sapunčić)
16-18 Nešto novo ima, zubić se klima (Zubić)

Nedjelja 19.5.2019.

10 – 12 Sladak kao šećer
16 – 18 Uho, grlo, nos- u čemu je štos (Sekcija za otorinolaringologiju)

foto: Bolnica za medvjediće

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.