Novosti i događanja

Tvornica lutaka poziva vas na predstavu ‘Grašak na zrnu kraljevne’

SONY DSC

Pogledajte predstavu ‘Grašak na zrnu kraljevne’ i saznajte kako nešto tako maleno može promijeniti cijelu povijest


Tvornica lutaka ovu subotu u 11 sati na Sceni Grič, Jurišićeva 6. organizira predstavu “Grašak na zrnu kraljevne“. Kroz ovu čarobnu priču u režiji Anice Tomić vode vas Mario Kovač i Petra Radin.

Andersonova poznata bajka ovdje je ispričana s gledišta maloga Graškića.  U priču su uvedena i dva nova lika iz sadašnjosti – Kuki, kuhar i plemenita Brižit, koja zbog velike «rupe u želucu» mora jesti svakih pola sata. Kako je došlo vrijeme za novi obrok, kuhar se požurio skuhati rizi-bizi, i iz konzerve je pritom ispalo jedno zrno graška.

Bio je to onaj stari grašak, koji je prošao sve i svašta – od sušenja, zimnice, pa sve do posljednje mode – konzerviranja; onaj grašak na kojemu je spavala kraljevna. Da, upravo je on taj koji je dokazao da je kraljevna prava. Na koji način? Kako grašak može biti tako važan?

To će dokazati ova priča, jer svako biće na planeti, pa i najmanje, ima svoju priču i jednaku važnost kao i sva ostala bića, samo ga treba poslušati. Nešto tako maleno poput zrnca graška, može promijeniti ne samo trenutak, već i cijelu povijest, te imati važnu ulogu na ovome svijetu.

Program za listopad:

10.10. u 11h – Grašak na zrnu kraljevne
17.10. u 11h – Profesor Baltazar – put oko svijeta
24.10. u 11h – Mala zelena gusjenica
31.10. u 11h – Sami u kući

Pogledajte dječji mjuzikl Sami u kući u Tvornici lutaka

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.