Novosti i događanja

Tko je ukrao Orašara? Online kazališna igra za cijelu obitelj

Kazalište Trešnja pripremilo je novo, zanimljivo i dosad neviđeno kazališno iskustvo – online Kazališnu igru: Tko je ukrao Orašara?. Trailer programa možete pogledati ovdje.

Kazalište Trešnja donosi online misaonu zagonetku “Tko je ukrao Orašara?” koja potiče djecu na razmišljanje

Igra se sastoji od četiri virtualna prostora, od kojih svaki skriva svoje zagonetke, a da bi igra išla dalje djeca otkrivaju tragove koji ih vode prema čaroliji božićnog duha, te rješavaju zagonetke koje zahtijevaju različite misaone procese. Prostori su tematski i vezani uz fantastične svjetove i likove iz mašte, pa tako i uz originalnu Hoffmannovu priču o Orašaru.

Osim što su zabavnog karaktera, zagonetke i problemski zadaci djecu potiču na razmišljanje, sagledavanje problema iz različitih kuteva, uočavanje detalja, povezivanje elemenata u cjelinu na nov način te poboljšavaju njihovu koncentraciju, kreativnost, govorne i vizualne sposobnosti, kao i razvoj analitičkog mišljenja i logičkog zaključivanja.

Igru vodi dobri duh kazališta koji živi u kazalištu već sto godina, poznaje svaki njegov kutak i skriva dobro čuvano blago kazališta. U priči pomaže Marie pronaći njezinu najdražu igračku. Pogađate? Orašara.

Krenite na veličanstveno putovanje popularnom božićnom pričom o Orašaru koja će vas odvesti u svijet čarolije i mašte gdje nema granice između stvarnog i zamišljenog.

Svoju virtualnu ulaznicu možete kupiti od petka, 18. 12., putem poveznice koja će biti dostupna na rasporedu web stranice kazališta Trešnja.

Foto: Kazalište Trešnja

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.