Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Tjedni prijedlog i raspored aktivnosti za djecu koja se vole igrati s vodom

5949224854_5425f57825_b

Aktivnosti za djecu koja se vole igrati s vodom prava su atrakcija za vruće ljetne dane

Ljetne, vodene radosti još su uvijek aktualne, a mi vam donosimo popis igara s vodom za dječju zabavu kako bi im ispunili svaki dan u tjednu. Pogledajte tjedni raspored aktivnosti za djecu  i zabavite se zajedno.

Ponedjeljak: vodeni pištolj 

voda

Naslažite na zidić ili stol prazne limenke ili plastične boce, a potom ih gađajte pištoljem na vodu. Za ovu igru potrebno je jedino nabaviti pištolj na vodu no oni se mogu nabaviti već za 20-ak kuna.

Utorak: praksa točenja vode

collage

Djeca još nemaju vještinu pretakanja vode pa je ljeto idealno da ih tomu podučite. Natočite plastični vrč ili bocu vodom i posložite negdje vani plastične čaše. Djeci dajte u zadatak, odnosno igru da pretaču vodu iz vrča ili bocu u čaše i obratno.

Srijeda: Bojanje vode i miješanje raznih boja 

voda3

Uzmite nekoliko različitih posudica i u njih ulijte vodu. U svaku posudu ulijte po nekoliko kapi tempera ili drugih boja kako bi svaka zaprimila drugu boju. Potom neka dijete uzima vodu iz jedne posude sa žicom u drugu i slično. Djeci će ova šarena igra biti posebno zanimljiva.

Četvrtak: pranje igračaka

voda 4

Uzmite veću plastičnu kadu ili lavor i natočite ga toplom vodom. U vodu stavite nekoliko kapi deterdženta za suđe, a potom pustite djecu da ondje sa spužvom isperu sve igračke.

Petak: Slikanje s vodom

collagedddd

Dajte djeci čiste kistove ili četke i valjke za farbanje, odvedite ih na terasu, balkon ili park i dajte im da ih umaču u kantu s vodom. Neka crtaju razne predmete i oblike ili samo  površinu koju im zadate.

Subota: Pokusi s vodom

collagdde

Postoji mnoštvo pokusa s vodom kojima možete podučiti svoju djecu nekim zakonitostima. Predlažemo vam da pokušate barem ova dva pokusa.

Za oba su potrebne plastične vrećice koje morate ispuniti vodom. U prvom pokusu vrećicu napunite 1/4 vode i na njoj s markerom objasnite djeci zašto pada kiša, a drugim im pokažite zanimljiv pokus kako voda neće iscuriti iz vrećice unatoč brojnim rupama.

Nedjelja: Zabava prskanjem

5949224854_5425f57825_b

Ako stanujete u kući idealno je prskanje šlaufom ili prskalicama za zalijevanje trave, a ako ste u stanu priuštite si prskanje u kadi za vrijeme kupanja ili pak na fontani, toplicama, bazenu…

Foto: handsonaswegrow.com, happyhooligans.ca, rookieparenting.com

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.