Istaknute teme Učenje i rekreacija

Tinker labs – jedinstven pogled na učenje i STEAM vještine kroz praktičan rad i zabavne eksperimente

Suočeni sa situacijom obrazovnog sustava koji još uvijek ne odgovara potrebama suvremene nastave, osmišljen je program koji uvodi učenike u STEAM svijet znanosti, tehnologije, inženjerstva, umjetnosti i matematike.

Tinker Labs škola namijenjena je za djecu od 4 do 12 godina

-Primijetili smo da dječja prirodna znatiželja još uvijek ne pronalazi odgovarajuće programe u školstvu te smo zaključili da ćemo individualnim pristupom u malim grupama omogućiti svakome djetetu da otkrije svoj potencijal te se zainteresira za zanimanja budućnosti.

Tinker Labs franšiza u potpunosti je hrvatski proizvod, osnovana 2016. godine kao rezultat dugogodišnjeg istraživanja i rada. Prva je škola otvorena u Osijeku, a trenutno je Tinker Labs prisutan i u Vinkovcima, Slavonskom Brodu, Našicama, Varaždinu, Zagrebu – Kajzerica i Vrapče, te u Rijeci. U planu je širenje i na ostale gradove Republike Hrvatske ali i izvan granica.

– S istraživanjem za Tinker Labs program započeli smo prije nekoliko godina, primjećujući na primjerima svoje okoline nedostatke standardnog školskog obrazovanja. U suradnji sa stručnjacima pokrenuli smo prvi Tinker Labs pilot program u jesen 2016. godine kako bismo dokazali da je ideja učenja STEAM-a kroz eksperimentalni pristup ključ za uspjeh dječjeg razumijevanja znanosti i tehnologija.

Tinker Labs škola sa vrhunskim specijaliziranim učionicama pruža djeci jedinstven pogled na učenje kroz praktičan rad i zabavne eksperimente. Učenici sjede za modularnim stolovima koji mogu funkcionirati kao cjelina ili kao posebne jedinice, ovisno o vrsti nastavnog sata što nam omogućuje individualan pristup svakom djetetu i njegovom radu.

-Naše su učionice opremljene svim materijalima i električnim i ručnim alatima te pomagalima potrebnim za učinkovitu i kvalitetnu nastavu, a rad u malim grupama do 10 učenika omogućuje da svako dijete u svako vrijeme ima dostupan sav asortiman. Sve izrađeno na nastavi učenici uglavnom nose kući kako bi svoje STEAM učenje mogli nastaviti kada kod žele.

Tinker Labs tečajevi:

  • Nudimo 8 uzastopnih godina učenja na 4 vrste tečajeva koji traju od 45 do 90 minuta tjedno i uz sve su uključeni popratni materijali u obliku slikovnica ili udžbenika koji su specijalizirani za određenu vrstu tečaja (svaki tečaj ima 4 udžbenika), enciklopedijskog su tipa i uključuju zadatke kojima utvrđujemo naučeno znanje s nastave.
  • Prvi stupanj obrazovne Tinker Labs piramide naziva se Tinker Tots. Predviđen je za učenike predškolskog uzrasta 4-6 godina te obuhvaća nastavu koja se održava jedan puta tjedno po 45 minuta. Učenici na ovom tečaju dobivaju osnove STEAM područja na zabavan način uz mnoštvo pokusa i praktične nastave, ali i vježbaju grafomotoričke sposobnosti.
  • Tečaj Tinker Town osnovni je tečaj Tinker Labs franšize i predviđen je za učenike školskog uzrasta 7-10 godina. Na ovom se tečaju, koji traje 60 minuta tjedno, učenici upoznaju s različitim zanimanjima STEAM spektra te kroz mnoštvo pokusa imaju priliku neposredno i praktično učiti.
  • Treća stepenica je tečaj Tinker World. Ovaj tečaj, u trajanju 75 min tjedno, učenicima uz mnoštvo zabavnih eksperimenata otkriva iz tjedna u tjedan i povijesno-geografski kontekst najpoznatijih otkrića iz povijesti čovječanstva te znanstvenice ili znanstvenike koji su za ta otkrića zaslužni.
  • Posljednja stepenica Tinker Labs obrazovne piramide je tečaj Tinker Universe gdje učenici pronalaze svoj STEAM fokus te se baziraju na projekte složenije izrade.

Požurite i prijavite se na besplatne ogledne sate u Vama najbližem centru, putem weba: www.tinkerlabs.hr ili facebooka Tinker Labs Hrvatska.

Foto: Tinkerlabs.hr

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.