Istaknute teme Učenje i rekreacija

Tijekom obiteljskih odmora, roditelji imaju svega nekoliko slobodnih minuta za sebe

obiteljskih odmora

Za vrijeme obiteljskih odmora, roditelji i dalje moraju ispunjavati svoje dužnosti

Tijekom godišnjih odmora s djecom, roditelji uspiju dobiti svega par minuta dnevno za svoju relaksaciju. I ne, nije izmišljotina, to su pokazala najnovija istraživanja koja su se bavila upravo tom temom.

Odmor bi trebao služiti zabavi, opuštanju, možda da se doživi poneka pustolovina, ali kao što samo ime mu kaže, trebali bismo se i odmoriti. Možda se sjećate vremena kad ste vi bili djeca i kada ste tako odmarali. A onda ste postali roditelji, i odmori kao tavi su nestali. Ili ih jednostavno ne prepoznajete.

Sada je sva organizacija na vama, kao i pakiranje, a da ne govorimo kako sve to netko treba i platiti. Samo nakon planiranja i pakiranja, možda ćete poželjeti jedan poseban mini odmor kako biste se došli k sebi.

I sada, dolazim odo čarobne brojke. Prema istraživanjima Study Finds, roditelji se tijekom odmora s djecom imaju vremena samo za 17 minuta relaksacije. složit ćete se, i nije puno. Istraživanja su provedena na 2000 roditelja, koji imaju djecu mlađu od 14 godina.

Zanimljivo je da 57 posto njih sebe smatra strogima, ali tijekom odmora su skloni odbaciti gotovo sva pravila koja postavljaju djeci. Najčešće se tu radi o kasnijim odlascima u krevet, jedenju nezdrave hrane te češćem igranju na elektronskim napravama.

Kada su aktivnosti na odmoru u pitanju, 71 posto ispitanih roditelja reklo je da im je najdraže snimanje obiteljskih fotografija jer tako najbolje sačuvaju uspomene.

Objedi u restoranima ono je što tijekom praznika veseli 66 posto roditelja, a 51 posto ih uživa u obilasku znamenitosti.

No, tijekom praznika roditelji su i dalje roditelji i moraju nadgledati svoju djecu, upozoravati ih i odgajati. Zato treba već unaprijed znati da obiteljski odmori više sigurno neće izgledati onako kada ste vi bili dijete i kada su vaši roditelji imali možda 17 minuta za relaksaciju.

Foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.