Istaknute teme Zdravlje i sigurnost

Teta u vrtiću držala djetetu ruke iza leđa kako bi ga njena kći mogla izudarati

u vrtiću

U vrtiću bi djeca trebala biti maksimalno zaštićena

Iako bi vrtići trebali biti sigurna mjesta za djecu, u posljednje vrijeme možemo se sve češće uvjeriti da to nije uvijek baš tako. Na Floridi je naime uhapšena, a potom ubrzo i otpuštena 31 godišnja odgojiteljica dječjeg vrtića zbog optužbe da je sedmogodišnjaku savila ruke iza leđa, držeći ga u takvom položaju kako bi ga njena četverogodišnja kći mogla bez problema izudarati.

Katolički vrtić Sveti Justin Martyr postao je tako nedavno poprište ovog nemilog događaja, a crkva je maksimalno surađivala s floridskom policijom, dostavivši im i snimak koji je inkriminirao odgojiteljicu Marthu Balmasedu Marrero. Na snimci Marrero prvo razdvaja dvoje djece te nekoliko sekundi priča sa svakim od njih. potom grabi ruke sedmogodišnjaku i drži mu ih na leđima, dok četverogodišnjakinja, kasnije identificirana kao njezina kćer, počinje udarati dječaka po torzu i licu.

Što je odgojiteljica imala reći u svoju obranu? Marrero se nije predala tako lako. Tvrdi, to je učinila samo iz razloga da pokaže svojoj kćeri kako se obraniti.

-Držala sam dječaka da bih ju zaštitila. Plan nikako nije bio da dječak bude povrijeđen – nadodala je Marrero.

Srećom, dječak nije bio ozbiljnije ozlijeđen, javili su iz policije, više preplašen i emocionalno potresen. Odgojiteljica je pak optužena za prekršaj, no puštena istog dana uz jamčevinu u visini od 5000 dolara.

foto: pexels

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.