Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Tate u kupovini – što im se uvijek događa?

tate u kupovini

Tate u kupovini znače samo jedno – kući vam stižu vrećice iznenađenja

U obiteljima su najčešće upravo mame zadužene za odlazak u kupovinu i odabir namirnica. Ponekad je to zajednička aktivnost, a ponekad, u ovu se pustolovinu upuste i očevi. Kako to izgleda kada su tate u kupovini? Najčešće ovako:

Barem dva povratka nakon izlaska iz stana

Evo me, zaboravio sam novce (već ste mislili da je otišao i da je na pola puta).

Joj, zaboravio sam i masku, znaš gdje mi je? (je li ovo moguće??)

Ako ne nose popis – gotovi su

Vjerojatno se doživjeli da pošaljete supruga u trgovinu po četiri namirnice, a on se vrati s dvije jer je dvije nekako “smetnuo s uma”. Onda znate kako izgleda ako treba obaviti veću, na primjer tjednu kupovinu, a prije toga ne napišete popis. Tko zna što tada možete očekivati!

Unatoč popisu, uspjet će zaboraviti kupiti nekoliko ključnih stvari

Jer popis je ipak samo vodilja, a ne sveto pismo! I zbog toga ne treba stalno buljiti u njega, jer hej, koliko je komplicirano kupiti brašno i tjesteninu i ciklu?! Kada takvo razmišljanje krene, lako je previdjeti 3, 4 ili 8 napisanih namirnica. Koje su uistinu potrebne. Gdje mi je cikla?? Srećom, sve ostalo sam kupio! Ok, osim gljiva i sira. A joj!

Izgubit će popis

Gdje je popis? Gdje je?? Prednji džep? Stražnji džep? O gle, našao sam ovu staru ulaznicu iz kina, fora. Popis! Džep od jakne? Neeee…izgubljen je. Srećom, sjećam se većine napisanog…Da, kako da ne.

Nije im jasno što piše na popisu

Šta to sad ona misli pod “srednje masno mlijeko”? Zar je mlijeko masno? I što su to Fu -si li? Fosili? Kakvi sad fosili?

Uzet će proizvode koje nikada ne koristite

Deterdžent je deterdžent, toaletni papir je toaletni papir, a konzerva tune je konzerva tune. Svaka je dobra, a malo promjene uvijek dobro dođe. Ne? Zašto je “ova moja” opet živčana?

Nazvat će vas barem jedanput

Svaka žena doživjela je sigurno 100 uspaničenih poziva iz trgovine gdje jedan izgubljeni muž luta okrutnim prostranstvima polica i staklenih vitrina. Srećom, ženin orijentacijske sposobnosti barem u trgovini dođu do izražaja, a nekim čudom uvijek točno znaju što treba kupiti. Hm da, i nekkao su odlučnije kada treba odabrati između dva proizvoda što kod tata mož potrajati..

Višekratne vrećice će zaboraviti u automobilu

Je li moguće da je noćna mora pri kraju, a blagajna na vidiku? Sad sve to samo treba spakirati i napokon kući pred tv. Neeeee! Iako je vaša obitelj prešla na višekratne vrećice koje se trudite što češće koristiti, ovo neće biti jedan od ih dana. Da, blizu su, ali ipak dovoljno daleko – sigurno spremljeno u automobilu. Dobar dan, plastiko!

Neće ih biti satima

Kada se zbroj isve to telefoniranje, traženje i odlučivanje, nije ni čudno da tate kupuju satima. Kupovina za njih može biti i cjelodnevni doživljaj te ne shvaćaju u čemu je problem kada dođu kući nakon četiri sata s kojom “zaboravljenom sitnicom”, a vi ga zeleni čekate na vratima. Jer, ako vam se nešto ne sviđa, najbolje da drugi put pođete sami, zar ne?

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.